marți, 16 octombrie 2012

Mai multi bani pentru farmacii

http://observator.ro/1978/mai-multi-bani-pentru-farmacii-2-1978.html

Mai multi bani pentru farmacii

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a decis o suplimentare pentru farmaciile din judet cu sase miliarde lei vechi pentru retetele compensate si gratuite. La cele sase miliarde lei vechi se adauga peste doua miliarde lei vechi – economiile lunii trecute. „Pentru bolile cronice exista economii de 1,2 miliarde lei vechi, si, pe de alta parte, o suma pe care o vom introduce pentru a acoperi totalul retetelor onorate de catre farmacii, care va ajunge undeva pe la cinci miliarde lei vechi”, ne-a declarat presedintele/director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, dr. Liviu Mocanu.
In prezent, in judetul Constanta sunt doar 80 de farmacii care nu au inregistrat economii pentru boli cronice. Potrivit dr. Liviu Mocanu, in mare parte, acestea nu mai doresc bani, pentru ca nu le mai vin retete. „Vom vedea cum vom reusi sa acoperim cat mai tintit, cu acuratete, retetele onorate de catre farmacii. In total, vom ajunge pe la 95 miliarde lei vechi, destul de mult pentru o luna de vara”, ne-a precizat presedintele/director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.
Potrivit conducerii institutiei, la nivelul farmaciilor nu exista nici o problema in judetul Constanta, deoarece toti reprezentantii legali sunt dispusi sa faca orice pentru a elibera medicamente. Din fericire, nu exista nici un blocaj nici la nivelul cabinetelor medicale, nici la nivelul farmaciilor.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu