joi, 18 octombrie 2012

Recuperarea medicala din Medgidia, dotata cu aparatura moderna


Recuperarea medicala din Medgidia, dotata cu aparatura moderna

Recuperarea medicala din Medgidia, dotata cu aparatura moderna
Toate procedurile sunt gratuite, acestea fiind decontate de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
Tratamentele se fac o data sau de doua ori pe an, in functie de afectiune si stadiul bolii.
Baza de Fizioterapie si Recuperare Medicala din cadrul Spitalului Orasenesc Medgidia este cautata in principal de persoanele cu venituri mici. Cei care se adreseaza acestor servicii medicale prezinta afectiuni reumatologice si degenerative. Baza de fizioterapie si recuperare medicala din cadrul acestei institutii medicale este impartita in mai multe compartimente, si anume compartimentul de electroterapie, care cuprinde electroterapia de joasa si medie frecventa, compartimentul de impachetari cu parafina, compartimentul pentru bai galvanice, compartimentul pentru hidroterapie si sala de gimnastica medicala.
„Pacientii trebuie sa se prezinte doar cu trimitere de la medicul de familie si cu buletinul sau cartea de identitate”, ne-a declarat managerul institutiei spitalicesti, dr. Stere Busu. Tratamentele se fac o data sau de doua ori pe an, in functie de afectiune si stadiul bolii. De asemenea, pacientii pot beneficia de dusuri cu masaj, impachetari cu parafina, bai galvanice, serviciile acoperind aproape toata plaja de aplicatii de fizioterapie. Asistentele sunt de parere ca dusurile cu masaj vin in intampinarea persoanelor care vor sa adopte un stil de viata sanatos si de relaxare, acestea avand un efect benefic in cazul durerilor de muschi si al durerilor de articulatii. De asemenea, cadrele medicale recomanda impachetarile cu parafina in cazul afectiunilor degenerative.
„Toata aparatura Bazei de Fizioterapie si Recuperare Medicala este noua. S-au facut investitii in aparatura, in primul rand, deoarece era imbatranita si nu mai facea fata solicitarilor. In al doilea rand, grupurile sanitare au fost renovate de la zero, cazile pentru dusuri cu masaj si bai galvanice fiind si ele schimbate”, ne-a declarat managerul Spitalului Orasenesc Cernavoda, dr. Stere Busu. 
Mai mult decat atat, managerul a avut o idee ingenioasa, transformand sala de gimnastica medicala in… sala de fitness pentru cadrele medicale care doresc sa-si pastreze tonusul muscular. Astfel, pana in ora 17.00, cei care au probleme medicale pot face sedinte gratuite la sala de gimnastica medicala, sub supravegherea atenta a unor profesori de gimnastica medicala, iar dupa ora 17.00, aceasta este transformata in sala de fitness. „Tot timpul le auzeam pe colegele mele ca vor sa slabeasca si ca dau foarte multi bani pentru abonamentele lunare la fitness si aerobic, si astfel m-am gandit sa le ofer un loc potrivit, unde pot face seara, in liniste, toate exercitiile necesare pentru a se mentine in forma”, explica dr. Stere Busu.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu