- O ipoteză şocantă ar putea schimba esenţial concepţia legată de modul în care s-a format poporul român. Un grup de cercetători susţine că dacii şi romanii ar avea strămoşi comuni, iar limba pe care o vorbim nu este nici pe departe limba impusă de cuceritorii Daciei.
Un documentar controversat despre originea poporului român lansat pe Youtube a declanşat o adevarată isterie. Documentarul “Dacii-Adevăruri tulburătoare” a strâns peste 400.000 de vizualizări, aproape 850 de comentarii şi peste 4.970 de like-uri, scrie România Liberă.
Filmul de 53 de minute expune teoria conform căreia românii se pot considera urmaşii dacilor, decât ai Romei. Autorii documentarului susţin că romanii şi dacii au strămoşi comuni şi că Dacia nu a fost romanizată în modul susţinut de teoriile oficiale. Ei au anunţat că vor mai publica anul acesta lucrări ştiinţifice care vor revoluţiona istoria noastră veche.
Studiul spune că tracii au ocupat o mare parte din Europa, având Marea Neagră în centrul zonei lor de dominaţie. Din această zonă s-ar fi desprins cei care au înfiinţat Roma, de unde ar rezulta că nu noi suntem urmaşii romanilor, ci o parte dintre romani sunt urmaşii tracilor.
„Stăpânirea romană care a durat vreo 150 de ani nu putea să disemineze noua limbă, aşa cum pui sifon în vin, pe un areal de 6 ori mai mare, pentru că n-au ajuns niciodată romanii la Hotin, dincolo de Nistru şi totuşi aia de unde ştiu, cum de au învăţat, ca să nu mai vorbim că au stăpânit Palestina secole întregi şi nimeni nu vorbea acolo latina“ a spus generalul Nicolae Spiroiu, fostul ministru al Apărării Naţionale.
„Peste noapte nu doar teritoriul cucerit învaţă limba latină, dar şi 80% din teritoriul Daciei, care nu aflase că au sosit romanii, uită limba lor şi vorbesc latina“, a spus dr. Napoleon Săvescu, directorul fondator al Dacia Revival Internaţional Society. Documentarul se bazează pe un studiu de paleogenetică realizat la Institutul de Biologie Umană al Universităţii din Hamburg, Germania.
Dupa cum veti constata, dovezile stiintifice la care se face referire si argumentatia bazata pe izvoare istorice autentice, aduc informatii inedite si extrem de valoroase, capabile sa determine o rescriere a istoriei acestui popor.
Toate acestea sunt sustinute de personalitati si specialisti care merita cu adevarat sa fie ascultati: General (rez.) dr. Mircea Chelaru (fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane), Dr. Napoleon Savescu (director fondator al Dacia Revival International Society), General (rez.) Nicolae Spiroiu (fost Ministru al Apararii Nationale), Prof. dr. Mihai Popescu (Biblioteca Militara Nationala), Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald (directorul Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg, Germania), Dr. Georgeta Cardos (cercetator stiintific biolog specialist genetica – Institutul Victor Babes), Prof. doctorand Sebastian Stanculescu(paleografie si antropologie culturala).
sursa www.financiarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu