joi, 18 octombrie 2012

Spitalul Militar, dotat din fondurile proprii


Spitalul Militar, dotat din fondurile proprii

Spitalul Militar, dotat din fondurile proprii

Unitatea spitaliceasca detine trei rezerve speciale, utilate modern.
Ministerul Apararii Nationalea dotat institutia medicala cu un ecograf si un monitor, ambele, second-hand.
Spitalul Militar de UrgentaConstanta a reusit, de-a lungul timpului, din bani proprii si, mai ales, din sponsorizari, sa doteze toate saloanele la standarde optime. Pacientii care trec pragul institutiei medicale sunt multumiti de conditiile oferite si, nu in ultimul rand, de calitatea actului medical. Mai mult decat atat, aglomeratia din cadrulSpitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta nu este deloc intalnita la Spitalul Militar. 
La prima vedere, unitatea spitaliceasca este o cladire mica, cu doar doua etaje si trei sectii – sectia ORL, sectia de oftalmologie si sectia de chirurgie, iar sectiile de medicina interna, neurologie si dermato-venerice se afla in alta cladire din curtea spitalului. Consultatiile in ambulatoriu se acorda pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic de specialitate, cu exceptia urgentelor si a unor consultatii de control, care permit prezentarea direct la medicul de specialitate din ambulatoriu. 
„In momentul de fata, Spitalul Militar de Urgenta Constanta dispune in ambulatoriu de computer tomograf, un ecograf performant, un mamograf, electroencefalograf si multe altele. Din punct de vedere al activitatii medicale, abordam in sectia de chirurgie toata gama de interventii abdominale clasice si laparoscopice“, spune comandantul Romeo Popescu.
In rezervele speciale poate fi internata orice persoana
Ministerul Apararii Nationale a binevoit, dupa multe semnale de alarma si referate primite de la conducerea Spitalului Militar de Urgenta Constanta, sa doteze, in cele din urma, unitatea spitaliceasca cu un ecograf si un monitor, si acestea, second-hand, netinand cont de faptul ca nevoile spitalului sunt mult mai mari.
De asemenea, unitatea spitaliceasca detine trei rezerve speciale utilate modern, cu frigider, televizor, aer conditionat, grupuri sanitare si chiar telefon. „In rezervele speciale poate fi internata orice persoana. Spre deosebire de alte spitale, noi nu percepem taxa pentru pacientii care sunt internati in aceste rezerve. Din pacate, nu avem banii necesari pentru a mai mobila si celelalte rezerve la fel cum sunt cele trei”, ne-a declarat comandantul Romeo Popescu. 
Potrivit acestuia, spitalul a fost dotat din fondurile spitalului si din sponsorizari, cu aparat de radiologie, aparat de chirurgie, aparat de chirurgie laparoscopica, aparat de stomatologie si, de asemenea, cu un aparat de oftalmologie. „Desi nu mai primim de mult fonduri de la Ministerul Apararii, spitalul functioneaza cum a functionat si pana acum si nu suntem in incapacitate de lucru, asa cum se tot vehiculeaza”, este de parere comandantul.
Indicele de ocupare a spitalului este de aproape 80%
In aceasta vara, pacientii internati au fost nevoiti sa infrunte temperaturile ridicate din saloane din cauza faptului ca acestea nu sunt dotate cu ventilatoare, iar de aparate de aer conditionat nu poate fi vorba. Insa, desi saloanele nu sunt prevazute cu astfel de aparate, pe holurile policlinicii poti zari un astfel de aparat de aer conditionat. Se poate spune chiar ca spitalul este singura unitate spitaliceasca din judetul Constanta care detine aparat de aer conditionat… pe hol, desi parca nici nu este, caldura castigand, si de aceasta data, lupta. De asemenea, salile de operatii, cele trei rezerve speciale si terapia intensiva sunt dotate cu sistem de climatizare, bolnavii in stare critica nefiind siliti sa suporte temperaturile extrem de ridicate. In momentul de fata, indicele de ocupare a spitalului este de aproape 80%, iar Romeo Popescu se declara destul de multumit. „In luna august am depasit cu mult pragul de 90%, insa am gasit solutii pentru a lasa restul de 10% doar pentru situatiile critice”, a continuat comandantul. 
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu