joi, 18 octombrie 2012

Inca o ancheta la Judetean


Inca o ancheta la Judetean

Inca o ancheta la Judetean

Conducerea spitalului cerceteaza conditiile in care un tanar a murit din cauza unui ac infipt in inima.
Pacientul se afla in evidentele medicilor psihiatri de cel putin cinci ani.
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta a demarat o ancheta in cazul tanarului Marius Cosma, in varsta de 30 de ani, din Faclia, care a decedat dupa ce si-a infipt un ac in inima. Barbatul se afla in evidentele medicilor psihiatri de cel putin cinci ani, iar ultimele zile din viata si le-a petrecut ba la Psihiatrie, ba prin sectiile Judeteanului. Tanarul s-a plans de dureri in zona pieptului si le-a spus medicilor ca si-a infipt un ac in inima, dar nimeni nu l-a crezut. L-au consultat neurologic, neuropsihic, insa nimanui nu i-a trecut prin cap ca poate spune adevarul. Abia la necropsie s-a descoperit un ac lung in inima tanarului. 
Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dr. Florian Stoian, a declarat: „Medicul psihiatru care l-a avut in grija a facut tot posibilul sa-l salveze. Dar nu este primul bolnav psihic internat care afirma tot felul de lucruri care in final nu au fost probate. Insa doamna doctor s-a ocupat in mod deosebit de acest pacient, pentru ca era extrem de atasata de acesta”. De cealalta parte, rudele sustin ca a fost trimis din medic in medic, dar nimeni nu l-a ascultat, probabil pentru ca avea probleme psihice. Dupa ce a fost consultat la Psihiatrie, medicii au decis sa il trimita, pentru investigatii amanuntite, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, insa nu s-a putut depista la timp cauza durerilor in piept si a intepaturilor. 
Dupa ce a fost supus la un computer tomograf cerebral si unei radiografii abdominale, tanarul a fost trimis din nou la Clinica de Psihiatrie de la Palazu Mare, unde a si decedat, de altfel. „Nu putem sti inca din ce cauze nu s-au produs modificari la nivelul cordului inca din momentul in care tanarul si-a infipt un ac in inima. Este un mister cum a putut trai cu acest ac mai mult de doua saptamani”, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei spitalicesti.  De asemenea, dr. Stoian a tinut sa precizeze faptul ca tanarul a suferit ointerventie chirurgicala pe creier la Bucuresti, din cauza unui chist, la insistentele dr. Camilia Pantu, medicul psihiatru care l-a avut in grija mai bine de cinci ani. Necropsia efectuata de medicii legisti a confirmat faptul ca barbatul avea toate motivele sa se planga, deoarece avea un ac de 10 centimetri infipt in inima. Conducerea Spitalului Judetean Clinic de Urgenta Constanta a subliniat faptul ca, dupa ce va primi intreg raportul medico-legal, va putea da mai multe informatii despre acest caz. Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Constanta, Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta dr. Florian Stoian, Clinica de Psihiatrie de la Palazu Mare, tanar afla in evidentele medicilor psihiatri a murit din cauza unui ac infipt in inima
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu