joi, 18 octombrie 2012

Pediatria din Medgidia are un singur aparat de diagnosticare


Pediatria din Medgidia are un singur aparat de diagnosticare

Pediatria din Medgidia are un singur aparat de diagnosticare
Cazurile grave sunt internate in sectiile de Reanimare si Chirurgie, care dispun de echipamente moderne.
Sectia adaposteste si 10 copii parasiti inca de la nastere.
Sectia de Pediatrie din cadrul Spitalului Orasenesc Medgidia este in plin proces de reabilitare, 70% din numarul rezervelor fiind deja renovate si dotate din bani proprii cu paturi noi, geamuri termopan, saltele, lenjerie si aparate de aer conditionat, iar grupurile sanitare au fost schimbate in totalitate.
„De asemenea, si bucataria sectiei a fost renovata si dotata cu frigider, aragaz, hota si cuve noi”, ne-a declarat managerul institutiei spitalicesti, dr. Stere Busu. Potrivit directorului, in momentul de fata, in sectia de pediatrie sunt internati 40 de copii cu varste cuprinse intre 1 si 14 ani, cu afectiuni diverse, cele mai importante fiind afectiunile respiratorii, digestive si, nu in ultimul rand, toxiinfectiile alimentare.
Astfel, gradul de ocupare este de 95%, deoarece sectia dispune de 43 de paturi pentru copii si 20 de paturi pentru mamele care au copiii internati. „Restul, de 5%, il pastram, pentru ca atunci cand doi-trei copii se externeaza trebuie sa sterilizam locul in care au stat, iar copiii care au nevoie urgenta de internare sa fie cazati pe paturile lasate ca rezerva”, ne-a explicat dr. Busu.
Din pacate, sectia de Pediatrie a institutiei spitalicesti nu beneficiaza decat de un aparat Roentgen pentru diagnosticarea radiologica, cazurile grave fiind internate in sectia de Reanimare si in sectia de Chirurgie, care dispun de aparatura moderna pentru toate interventiile necesare – monitoare, ecografe, truse endoscopice si laparoscopice, aparate de anestezie, achizitionate printr-un program al Ministerului Sanatatii. Managerul institutiei spitalicesti a adaugat ca sectia de Reanimare dispune de cinci paturi pentru copii. „S-a luat hotararea ca acesti copii care sunt considerati cazuri grave sa fie internati direct in sectiile de Reanimare sau Chirurgie, pentru a se evita transportarea acestora cu liftul, tocmai pentru a nu le agrava situatia”, a explicat dr. Busu Stere.
Zece copii cu rahitism
Din cei 40 de copii internati in cadrul sectiei de Pediatrie, zece au fost abandonati inca de la nastere, mamele lor fiind nevoite sa renunte la ei si sa ii paraseasca din motive financiare, familiale sau din cauza faptului ca micutii s-au nascut cu diverse afectiuni cu care trebuie sa se lupte toata viata. Mai exact, cei zece prichindei sufera de o afectiune provocata de carenta de vitamina D, si anume rahitism. Cel mai micut dintre copiii abandonati are doar doua saptamani, iar cel mai mare… un an. Ceea ce le supara pe cadrele medicale nu este ca trebuie sa aiba grija de micuti, ci faptul ca asistentii de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, desi au fost sesizati, nu au facut demersurile pentru preluarea acestor copii.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu