joi, 18 octombrie 2012

ASPJ desfasoara o campanie privind bolile varstei a III-a


ASPJ desfasoara o campanie privind bolile varstei a III-a


Cu ocazia Zilei Mondiale a Varstnicilor, in cursul zilei de miercuri, Autoritatea Judeteana de Sanatate Publica organizeaza o campanie privind bolile varstei a III-a. In principal, potrivit medicilor specialisti, varstnicii se confrunta cu mari probleme de sanatate, predominante fiind hipertensiunea arteriala, boala Alzheimer, boala Parkinson, infectiile urinare, osteoporoza, bolile aparatului cardiovascular, locomotor, boli de metabolism si nutritie.  Pentru acest an, ASPJ a conceput si editat materiale informativ-educative cu tematica adaptata: „Diabetul zaharat”, „Hipertensiunea arteriala si factorii de risc” si a distribuit materiale informativ-educative catre grupul-tinta, in spatiile special amenajate pentru varstnici de PrimariaConstanta
Mai mult decat atat, ASPJ are in vedere posibilitatea infiintarii unor servicii de ingrijire la domiciliu, prestate de personal specializat, care va contribui la imbunatatirea starii de bine a pacientului din punct de vedere fizic si psihic.   De asemenea, asistentii medicali comunitari vor face, in cursul zilei de azi, masuratori ale tensiunii arteriale si glicemiei la Centrul de Varstnici, unde se organizeaza o intalnire cu grupul-tinta. 
Nu in ultimul rand, in cursul zilei de miercuri, ASPJ va amplasa un cort pe platoul din fata Prefecturii Constanta, unde, incepand cu ora 9.00, persoanele in varsta vor avea posibilitatea sa-si masoare gratuit tensiunea arteriala si glicemia.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu