miercuri, 28 noiembrie 2012

SEARĂ DEDICATĂ SF. APOSTOL ANDREI, PE SCENA CASEI DE CULTURĂ - 28 noiembrie


În această seară, pe scena Casei de Cultură din Constanța a avut loc prima reprezentare a spectacolului de operă Sfântul Apostol Andrei, din Betsaida la Patras prin anticul Tomis.
Publicul, care a umplut până la refuz sala, a avut posibilitatea să retrăiască momentele cele mai importante din călătoria spirituală a primului Apostol al Mîntuitorului. Astfel, s-au derulat în fața spectatorilor secvențele chemării la apostolie, plecarea in lume la propovăduirea Evangheliei lui Hristos, trecerea prin ținutul Tomisului și sfârșitul tragic al Sfântului Apostol Andrei din Patras.
Spectacolul a beneficiat de participarea Orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și a corurilor reunite ale Arhiepiscopiei Tomisului. Muzica spectacolului este compusă de Horațiu Alexandrescu, libretul de Cristina Tamaș, iar la bagheta dirijorală se va afla Bogdan-Ioan Alexiuc.
La eveniment au participat IPS Hrisostom, Mitropolit de Kyrenia (Cipru), PS Visarion, Episcopul Tulcii și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu