joi, 18 octombrie 2012

Website de consultanta pentru medicii de familie


Website de consultanta pentru medicii de familie

Utilizarea unui program software genereaza beneficii substantiale pentru doctor si pacient.
Coralia POPESCU

Medicii de familie au la dispozitie primul website de consultanta pentru informatizarea cabinetelor de medicina a familiei si pentru alegerea celor mai bune programe software de gestionare a activitatii.
Proiectul a fost demarat de Asociatia Medicilor de Familie din Bucuresti, alaturi de compania PharmEc Software si de specialisti in informatica medicala.
Portalul ghidcabinet.ro le ofera medicilor interesati toate detaliile referitoare la informatizarea cabinetelor medicale: beneficii, posibile dezavantaje si sfaturi utile. Site-ul contine si o sectiune de stiri, actualizata cu cele mai noi informatii din domeniul IT medical. Exista, de asemenea, si o rubrica legislativa, care acopera toate actele normative care reglementeaza activitatea informatica din cabinetele de medicina familiei, de la ordinul numarul 607 din 20.04.2008 al Ministerului Sanatatii si pana la lista documentelor pe care le completeaza un medic de familie. Website-ul include si o sectiune interactiva, unde utilizatorii pot adresa intrebari unor specialisti in informatica medicala si pot primi raspunsuri.
Utilizarea calculatorului si a unui program software de calitate in cabinetul medicului de familie genereaza beneficii substantiale pentru doctor si pacient, deoarece creste timpul dedicat efectiv pacientilor, se mareste numarul de pacienti consultati de medic intr-o luna, datorita cresterii satisfactiei pacientilor, si, de asemenea, se reduce timpul alocat fiecarui pacient, gratie eliminarii rutinei birocratice si imbunatatirii actului medical.
Mai mult decat atat, prin intermediul acestei informatizari medicale creste timpul pentru comunicarea cu pacientii, iar medicii au acces imediat la informatiile despre pacienti si stiu in orice moment istoricul medical al acestora. Un alt beneficiu este ca pacientii sunt gasiti in baza de date in cateva secunde, iar realizarea retetei dureaza maxim un minut.
Prin utilizarea unui program de calculator se gestioneaza eficient munca medicilor de familie. Atunci cand modul de folosire a programului este simplu si rapid, acesta contribuie la rezolvarea tuturor problemelor din cabinet. Si asistentele au posibilitatea sa lucreze in paralel cu medicii, folosind programe de calculator care permit accesarea in acelasi timp a unei singure baze de date. Folosind un program software de calitate, medicul de familie revine pe pozitia clinicianului, intrucat isi gestioneaza cu usurinta toate activitatile cabinetului, inclusiv fisele cu pacienti, consultatiile, documentele, programarile sau raportarile, castigand timp in folosul consultului clinic, adica al actului medical direct la patul bolnavului, exact ceea ce le lipseste astazi medicilor „traditionalisti”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu