joi, 25 octombrie 2012

ZIUA ARMATEI 25 octombrie


La multi ani Armatei Romane! 


Ziua Armatei Romaniei va fi sarbatorita joi prin arborarea Drapelului national la sediile institutiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si prin organizarea unor ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in teatrele de operatii si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai Apararii, arata un comunicat al MApN.

                    Ziua Armatei Române, serbată de jandarmi

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa se organizează o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al I.J.J. Constanţa, maior Sorin Trancă, manifestările debutează la sediul I.J.J. Constanţa şi G.J.Mb. Tomis, cu înălţarea drapelului şi intonarea imnului de stat, urmate de prezentarea unei expuneri privind semnificaţia acestei zile, la cluburile unităţilor. De asemenea, militarii vor depune coroane de flori la monumentele eroilor neamului din Constanţa, Mangalia, Medgidia şi Cernavodă.


În toate garnizoanele se vor organiza ceremoniale militare şi religioase. Vor fi depuse coroane de flori la monumentele eroilor din Constanţa, Mangalia, Tulcea şi Babadag, în memoria ostaşilor căzuţi pentru independenţa şi suveranitatea ţării.
Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale, peste 40 de soldaţi profesionişti, seria septembrie 2012, pregătiţi la Şcoala de Aplicaţie a F.N., vor depune jurământul militar, în cadrul unei festivităţi organizate în Piaţa Republicii din Mangalia. Cu aceeaşi ocazie, va fi sfinţit drapelul şi noul catarg din piaţă şi se va desfăşura un ceremonial militar şi religios, cu depuneri de coroane de flori, la monumentele ostaşilor căzuţi pentru independenţa şi suveranitatea ţării.
Tot la Mangalia, sărbătoarea Armatei va fi un prilej pentru civili să guste din tradiţionala fasole la cazan.




La Muzeul Marinei Române se organiza astăzi, începând cu ora 17.00, în sala de conferinţe „Clio“, simpozionul ştiinţific „Ziua Armatei României 2012“. Manifestarea este organizată de Muzeul Marinei Române, în colaborare cu Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor“. Vor participa reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Constanţa, Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I“ – Filiala Constanţa, Asociaţiei Veteranilor de Război, Asociaţiei „Pro Basarabia şi Bucovina“, Clubului Amiralilor, Ligii Navale Române – Filiala Constanţa, Ligii Maiştrilor Militari de Marină, Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.


sursa observator de constanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu