joi, 18 octombrie 2012

Pana la sfarsitul anului Spitalul Judetean va primi aparatura de peste jumatate de milion de euro


Pana la sfarsitul anului Spitalul Judetean va primi aparatura de peste jumatate de milion de euro

Pana la sfarsitul anului Spitalul Judetean va primi aparatura de peste jumatate de milion de euro
Noi aparate au dotat deja Clinicile de Cardiologie, Obstetrica-Ginecologie si Neurologie.
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta a primit in dotare aparatura de peste 50.000 de euro pentru cateva sectii din cadrul unitatii sanitare, fondurile fiind asigurate de Ministerul Sanatatii Publice. Purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Florian Stoian, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca spitalul ducea lipsa de aparatura medicala performanta si ca aceste aparate erau absolut necesare, in contextul in care sectiile care au fost dotate sunt suprasolicitate.
Astfel, in cursul lunii august, Clinica de Cardiologie din cadrul unitatii sanitare a fost dotata cu un ecograf doppler color, in valoare de 35.000 euro. Ultimele dotari facute in aceasta sectie au fost numai din sponsorizari venite din partea unor persoane care au dorit sa isi pastreze anonimatul. Astfel, zona de reanimare a fost dotata conform standardelor europene, cu monitoare, ecografe si aparate pentru electrocardiograme de ultima generatie.
De asemenea, nici sectia de Neurologie nu a fost ocolita, aceasta primind un sistem pentru electroencefalografie in valoare de 17.000 euro, aparatura care a fost deja data spre folosinta.
Mai mult decat atat, si cele doua sectii de Obstetrica-Ginecologie au fost dotate cu trei mese standard de consultatie, doua paturi de terapie intensiva pentru operatiile de cezariana, un aspirator intrauterin si trei aparate de ecocardiografie, special concepute pentru a putea urmari bataile inimii la nou-nascuti.
Aceste dotari au fost primite cu bratele deschise de sefii clinicilor, in contextul in care acestea nu au mai beneficiat de mult timp de astfel de aparate necesare pentru diferite interventii medicale.
Personalul a fost deja instruit in privinta utilizarii noilor aparate. „Avem convingerea ca toate aparatele vor contribui la cresterea complexitatii si calitatii serviciilor medicale oferite pacientilor care apeleaza la serviciile Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta”, ne-a declarat dr. Florian Stoian.
De asemenea, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare ne-a declarat ca Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta va mai primi, pana la sfarsitul anului, unsprezece aparate de ventilatie artificiala, in valoare de 529.000 euro, si un ecograf cu utilizare multipla, de 23.000 euro, toate, achizitionate cu fonduri primite de la Ministerul Sanatatii.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu