marți, 16 octombrie 2012

Softul creeaza probleme farmaciilor din Constanta

http://observator.ro/1981/softul-creeaza-probleme-farmaciilor-din-constanta-1981.html


Softul creeaza probleme farmaciilor din Constanta

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a anuntat, ieri, ca numarul de retete eliberate in aceasta perioada este acelasi cu cel care s-a eliberat in cursul lunilor anterioare. Cele 176 farmacii din judet, cu cele peste 30 de puncte farmaceutice, au eliberat bolnavilor din Constanta, in perioada 1-14 iulie 2008, peste 64.000 retete compensate si peste 6.730 retete pe programele nationale, iar in perioada 15-20 iulie au fost eliberate peste 26.000 retete compensate si peste 1.760 retete pe programele nationale
Directorul/presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, dr. Liviu Mocanu, a afirmat ca aceste cifre arata clar ca nu au fost probleme de aprovizionare a farmaciilor. Practic, in 20 de zile s-au eliberat 90.000 de retete compensate, iar, intr-o luna de varf, numarul tipizatelor depaseste 100.000 retete.
Insa conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate a depistat cateva probleme la unele farmacii, legate de soft. „Sunt farmacii care au probleme cu eliberarea medicamentelor din cadrul programelor nationale, dar nu pentru ca acestea nu sunt, ci din cauza softurilor. Softul nu este inca modificat, farmaciile fiind in imposibilitatea de a elibera medicamente pentru programele de sanatate – oncologie, postransplant, HIV/SIDA, diabet. In acest moment sunt trei farmacii care au reusit sa isi rezolve problema cu softul, urmand ca si celelalte sa-si rezolve problemele”, ne-a declarat dr. Liviu Mocanu.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu