joi, 18 octombrie 2012

Investitii in echipamente, la Spitalul Orasenesc Medgidia


Investitii in echipamente, la Spitalul Orasenesc Medgidia

Investitii in echipamente, la Spitalul Orasenesc Medgidia
Compartimentul de Primire-Urgenta, Radiologia si sectia de Anestezie si Terapie Intensiva au fost utilate cu aparatura ultramoderna.
Conducerea institutiei spitalicesti se afla in faza de discutii cu o firma pentru amenajarea unui heliport.
Spitalul Orasenesc Medgidia este in plin proces de reabilitate, pe holurile institutiei spitalicesti putandu-se vedea muncitorii care muncesc de dimineata pana seara. „Desi dureaza mai mult, lucrarile minore de reparatie sunt efectuate de catre muncitorii nostri, iar lucrarile mai mari sunt facute de firmele cu care colaboram“, spune Stere Busu, directorul Spitalului Orasenesc Medgidia.
Mai mult decat atat, spitalul a primit de la Ministerul Sanatatii suma de 32 miliarde lei, bani folositi pentru achizitionarea unor aparaturi performante, printre care se afla o trusa completa endoscopica, o trusa laparoscopica, un ecograf materno-infantil, zece monitoare, un computer tomograf si 20 de injectomate.
De asemenea, Maternitatea Spitalului Orasenesc Medgidia a primit din partea Bancii Mondiale a Sanatatii suma de 260.000 euro, pentru achizitionarea aparaturii necesare pentru maternitate. Astfel, maternitatea si sectia de Neonatologie au fost dotate cu mese de operatie, lampi, incubatoare si urmeaza sa vina doua aparate de anestezie absolut necesare in actul medical si un ecograf performant.
10 euro pe zi, o rezerva
Potrivit directorului Spitalului din Medgidia, dr. Stere Busu, din banii proprii ai spitalului s-au dotat rezervele, grupurile sanitare si oficiile unde pacientii pot lua masa. Astfel, in Clinica de Chirurgie au fost renovate cinci rezerve, in sectia de Interne, sase, in sectia de Neurologie doua, in sectia de Ginecologie, una, iar in sectia de Maternitate, toate rezervele. Acestea sunt dotate cu televizor, telefon, frigider, aer conditionat, iar pacientii care doresc sa fie internati trebuie sa plateasca 10 euro pe zi.
De asemenea, printr-un proiect realizat in colaborare cu Ministerul Sanatatii s-a reusit sa se reconditioneze dispensarul TBC, acesta fiind dotat cu geamuri termopane, aparatura moderna, iar grupurile sanitare au fost schimbate. De asemenea, directorul spitalului a afirmat ca se afla in faza de discutii cu o firma pentru amenajarea unui heliport ultramodern, care ar fi una din cele mai mari realizari de pana acum ale institutiei spitalicesti.
Insa renovarile si dotarile din cadrul institutiei spitalicesti nu se opresc aici, compartimentul de Primire-Urgenta, Radiologia si sectia de Anestezie si Terapie Intensiva fiind finalizate, iar sectia de Pediatrie urmeaza sa fie gata. Aparatul de radiologie a fost schimbat anul trecut deoarece cel vechi nu mai facea fata solicitarilor. Bolnavii nu trebuie sa-si faca programare, trebuie sa vina doar cu trimitere de la medicul de familie, iar investigatiile se fac pe loc, a adaugat dr. Busu.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu