joi, 18 octombrie 2012

Centru Universitar pentru studii euro-mediteraneene


Centru Universitar pentru studii euro-mediteraneene

Proiect al Facultatii de Drept si Stiinte Administrative.
In prezent, Facultatea de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii “Ovidius” are un parteneriat cu Centrul Universitar pentru studii euro-mediteraneene, alaturi de alte tari precum Israel, Franta, Spania. Mai mult decat atat, pe data de 26 octombrie, la Barcelona se va semna Carta de con-fondator al acestui parteneriat, ceea ce este un pas important pentru crearea unei imagini clare si deosebite a facultatii. De asemenea, Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a semnat acordul pentru diverse parteneriate cu universitati mari din Turcia, Malaesia, iar in curand se va semna un acord de parteneriat si cu India.  
„Din luna martie, de cand am preluat aceasta responsabilitate, mi-am dat seama ca avem nevoie de o imagine a universitatii. Posibilitatile de a sta ani de zile prin centrele mari ale universitatilor europene mi-au dat posibilitatea sa vad cum suntem priviti din afara. Am linistea ca am reusit sa descopar anumite asociatii, congrese, intalniri unde am putea sa facem cunoscut numele facultatii noastre deoarece posibilitati sunt”, ne-a declarat prof. Nicolae Dura, prodecanul  Facultatii de Drept si Stiinte Administrative. 
De asemenea, prof. Dura isi doreste cu ardoare sa infiinteze un Centru Romano-American, unde se vor face schimburi de cadre didactice, iar studentii vor putea lua cursuri in limba engleza. „Experinta pe care noi, profesorii o avem ne da posibilitatea sa punem piatra de temelie, sa zidim ceva, pentru ca studentii nostri sa construiasca in casa noastra – care se cheama Universitatea Ovidius. Daca faci asta cu daruire, cu dragoste si esti impacat ca ai facut ceva pentru universitatea ta, regiunea ta, orasul tau, tara ta, iti da taria sa lupti”, este de parere profesorul.  
Mai mult decat atat, tocmai din acest motiv, prof. Nicolae Dura a organizat sapte congrese internationale la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative cu profesori din diferite tari ale lumii. „Studentul nu trebuie sa mai fie prizonierul unei singure idei, trebuie sa stie sa asculte fiecare parere si sa o urmeze pe cea mai buna, asta este scopul toturor congreselor internationele organizate pana in prezent”, spune, optimist, prodecanul.
Facultatea de Drept si Stiinte Administrative detine o baza de date cu toate universitatile din lume, pentru a crea diferite parteneriate in folosul studentilor. „Acum lucram la o baza de date pentru studentii straini cu Asociatiile de Studenti, pentru a-i tine sub control si a-i ajuta deoarece merita tot efortul cuvenit”, a conchis prodecanul  Facultatii de Drept si Stiinte Administrative.
Coralia Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu