joi, 18 octombrie 2012

60.000 de euro pentru bolnavii HIV/SIDA


60.000 de euro pentru bolnavii HIV/SIDA

Sala de Conferinte a Prefecturii Constanta va fi astazi gazda evenimentului organizat cu prilejul finalizarii proiectului „Consolidarea si replicarea serviciului de informare, consultanta si asistenta juridica”, derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in Constanta, Iasi, Mures si Vaslui, in parteneriat cu Institutia Prefectului din aceste judete. 
Valoarea totala a proiectului se ridica la 59.995 euro, acesta fiind finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE, cu suma de 53.995 euro, si cofinantat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania cu suma de 6.000 euro. Mai mult decat atat, proiectul a reprezentat continuarea, pentru inca 10 luni, a unui model de succes, „Servicii de Informare, Consultanta si Asistenta Juridica pentru persoanele infectate si afectate HIV/SIDA”.  
La nivelul judetului Constanta, implementarea acestui proiect a insemnat consultanta si asistarea juridica a 15 cazuri la care au fost identificate diverse tipuri de incalcari ale drepturilor persoanelor seropozitive: dreptul la educatie, dreptul la tratament nediscriminatoriu, dreptul la tratament medical de specialitate, in special la tratament stomatologic, si respectarea dreptului la confidentialitate. 
In cadrul proiectului s-au derulat si trei dezbateri pe aceasta tema, prin care una la Constanta, la care au participat reprezentanti ai institutiilor responsabile de aplicarea legislatiei specifice persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA din judetele Iasi, Constanta si Mures. Realizarea scopului proiectului – promovarea drepturilor persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA si prevenirea situatiilor de discriminare, stigmatizare si marginalizare – a fost facilitat de suportul partenerilor de proiect – Institutia Prefectului din cele patru judete, Constanta, Iasi, Mures si Vaslui, Asociatia „Iris” Vaslui, Asociatia „Speranta Copiilor 2000” Barlad si institutiile media. Extrem de importanta a fost si contributia avocatilor care au acordat asistenta juridica in cadrul celor doua proiecte derulate pana in prezent. 
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu