Aceleasi abureli pre-electorale – MSP promite, iar, spitale noi
Au fost realizate studii de fezabilitate pentru 3 spitale regionale si 15 judetene de urgenta.
Incepand cu 1 ianuarie 2007, unitatile si compartimentele de primire a urgentelor din cadrul spitalelor de urgenta sunt finantate din bugetul de stat si din venituri proprii ale Ministerului Sanatatii Publice (MSP) cu sumele aferente cheltuielilor de personal si cheltuielilor cu medicamente si materiale sanitare. „Sumele aferente acestor cheltuieli sunt prevazute in mod distinct in bugetul spitalului”, a declarat ieri, in cadrul videoconferintei, ministrul Sanatatatii, Eugen Nicolaescu.
Programul de imbunatatire a serviciilor de asistenta medicala de urgenta cuprinde dezvoltarea asistentei medicale de urgenta in faza spitaliceasca, mai exact construirea si reabilitarea spitalelor de urgenta. De asemenea, se preconizeaza construirea a 28 de spitale de urgenta noi si reabilitarea si modernizarea a 15 spitale de urgenta, acoperind, astfel, reteaua nationala spitaliceasca de urgenta. Nicolaescu a precizat ca, dupa finalizarea modernizarii infrastructurii, reteaua spitaliceasca de urgenta la nivel judetean si regional va fi structurata in opt spitale regionale de urgenta si 35 de spitale judetene de urgenta.
Astfel, in anul 2007 au fost finantate un obiectiv de investitie nou, consolidari la 15 cladiri de spital, 373 lucrari de reparatii capitale, realizarea studiilor de prefezabilitate pentru realizarea a 15 spitale judetene, iar in anul 2008 se vor desfasura 47 de lucrari de reparatii capitale, pentru reabilitarea structurilor de psihiatrie, si 17 lucrari de reparatii capitale la spitale. Ministrul a adaugat ca in anul 2008 au continuat actiunile de pregatire a dezvoltarii si modernizarii infrastructurii sistemului sanitar. Astfel, s-au derulat proceduri pentru achizitia publica a 32 obiective noi de investitii, din care patru spitale regionale de urgenta, 18 spitale judetene de urgenta si 10 spitale comunale, orasenesti si municipale.
De asemenea, s-au finalizat studii de fezabilitate pentru proiectarea, construirea si dotarea cu echipamente medicale a inca trei spitale de urgenta (Constanta, Cluj si Olt). Mai mult decat atat, au fost realizate studii de fezabilitate pentru 15 spitale judetene de urgenta, urmand aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin hotarari de guvern pentru cele 15 spitale judetene de urgenta.
Coralia POPESCU
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu