joi, 18 octombrie 2012

Spitalul de Boli Infectioase se lupta pentru acreditare


Spitalul de Boli Infectioase se lupta pentru acreditare

Spitalul de Boli Infectioase se lupta pentru acreditare
Conducerea spitalului are in vedere achizitionarea unui lift care se afla deja pe lista de investitii.
Dupa o perioada foarte grea, dar fara evenimente majore,Spitalul Clinic de Boli Infectioase intra intr-o perioada de relaxare. „A fost o perioada foarte grea din punct de vedere al asistentei medicale, din pricina indisciplinei si a agresiunii apartinatorilor”, ne-a declarat managerul institutiei spitalicesti, dr. Sorin Rugina. Unitatea medicala se pregateste sa faca tot ce este necesar pentru a indeplini cerintele Comisiei Europene in ceea ce priveste calitatea si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru acreditarea serviciilor medicale. „Procedura de acreditare presupune un standard de calitate a serviciilor si asistentei. Ambientul creat in spital trebuie sa permita medicului sa isi desfasoare activitatea medicala in folosul pacientului. In primul rand, trebuie sa terminam lucrarile incepute”, a continuat managerul.
Mai mult decat atat, conducerea spitalului are in vedere achizitionarea unui lift care se afla deja pe lista de investitii a Ministerului Sanatatii Publice. Dupa estimarile facute, pentru achizitionarea acestui lift este nevoie de aproximativ 50.000 euro, conducerea solicitand aceasta finantare Ministerului Sanatatii Publice. „Si o finantare partiala ne-ar fi de ajutor, pentru ca avem si incasari proprii, dar nu le putem face pe toate doar din aceste incasari”, explica dr. Rugina.  
Morga spitalului a fost finalizata
Mai mult decat atat, au fost finalizate si lucrarile privind modernizarea centralei termice cu rezerve de apa deoarece, conform legii, fiecare spital este obligat sa aiba rezervoare de apa suplimentare, pentru orice eventualitate. De asemenea, morga spitalului a fost finalizata si urmeaza a fi inaugurata dupa ce vor fi terminte ultimele retusuri. „Departamentul de gripa aviara este in graficul alocatiei bugetare. Noi am solicitat suplimentari si asteptam sprijinul Ministerului la rectificarea bugetara, pentru a extinde aria si pentru a face si spatiile adiacente proiectului de gripa aviara, pentru ca nevoile spitalului au crescut”, a explicat managerul institutiei medicale. 
Spitalul Clinic de Boli Infectioase a cerut, in acest scop, inca doua miliarde cinci sute de lei vechi, in afara de cei un miliard opt sute de milioane de lei vechi deja finantati pentru aparatura, pentru sistemul de alarmare centralizat si, nu in ultimul rand, pentru instalatia electrica necesara aparaturii, care va fi racordata separat la generator. 
Managerul a adaugat ca departamentul va fi o unitate independenta de restul spitalului in ceea ce priveste aprovizionare cu apa, in asa fel incat sa poata sa functioneze fara a fi afectat de diferite defectiuni. In cadrul aparaturii necesare acestui departament se remarca aparatul de diagnostic si aparatul de interventie. Ca viitoare proiecte, spitalul are in vedere si iluminarea cladirii si asfaltarea zonei din jurul unitatii. „Avem promisiuni din partea Consiliului Judetean Constanta ca ne va ajuta pentru a duce la bun sfarsit aceste proiecte”, a conchis dr. Sorin Rugina.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu