joi, 18 octombrie 2012

Numarul 2 al Revistei Dreapta Credinţă


Revista Dreapta Credinţă – Publicaţie Teologică, Bisericească şi educativă de cuget românesc lansata de Biserica  "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul" Constanta.

     http://nastereasfantuluiioanbotezatorul.blogspot.ro/search/label/Revista%20Dreapta%20Credinta                                                         

Fitoterapia bolilor  hepatice

   Hepatita acută este o afecţiune inflamatorie a ficatului caracterizată prin distrugerea celulelor ficatului. Majoritatea covârşitoare a cazurilor de hepatită sunt de origine virală. Se cunosc acum care sunt formele de viruşi care afectează ficatul.
Simptomele sunt polimorfe: semne de boală infectioasă, greaţa, varsături, icter.Analizele de laborator arată creşterea transaminazelor, a bilirubinei, prezenţa antigenului HBS sau nu. Gravitatea bolii decurge din tendinţa către ciroza hepatică şi ca o consecinţă îndepărtată a apariţiei neoplasmului hepatic. În faza acută internarea în spital este obligatorie ,iar primele măsuri constau în adaptarea pacientului  la un  regim de viaţă sănatos .
   Potrivit medicului specialist medicină generală,competenţă Api-Fitoterapie, dr. Ana Chirilă, pentru vindecarea completă, fitoterapia joacă un rol foarte important. În suferinţele hepatice şi biliare fitoterapia este indicată atât în formele acute cât şi în cele cu tendinţă la cronicizare. De asemenea, medicul specialist a ţinut să sublinieze faptul că plantele au acţiunea de protejare a ficatului contribuind astfel la regenerarea celulei hepatice.
   Mai jos, veţi putea citi câteva mici secrete din arta fitoterapiei, dezvăluite de medicul specialist medicină generală,competenţă Api-Fitoterapie,dr.Ana Chirilă:
-         Armurariu (Silybum Marianum) este materia prima folosită pentru obţinerea unor produse cu proprietăţi hepato- protectoare dând rezultate remarcabile în sechelele de hepatită ca adjuvant în tratamentul de bază. Se prepara o infuzie din trei linguriţe de fructe zdrobite la jumătate de litru de apă şi se bea prima cană dimineaţa pe stomacul gol ,după care se stă în poziţia culcat pe partea dreaptă timp de 20-30 de minute,iar cea de a doua cană se bea fragmentat după mesele principale. Cura durează timp de două săptămâni ,apoi  două săptămâni pauză, cu precauţie la bolnavii hipertensivi (poate creşte tensiunea arterială).
-         Cimbrişorul şi cimbrişorul de cultura(Herba serpylli şi Thymi vulgaris) sunt stimulente ale funcţiei hepatice.Se beau 2 căni pe zi din infuzia preparată dintr-o linguriţă de plantă la o cana cu apă.
-         Sulfina (Herba meliloti) are un rol important în refacerea celulelor hepatice.Se beau 2 căni pe zi din infuzia preparata dintr-o linguriţă de plantă la o cana cu apă.
-         Sunătoarea (Herba hyperici).Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă si se beau 2-3 căni pe zi.

  Nu în ultimul rând, medicul fitoterapeut a dorit să facă cunoscut un amestec de plante care nu trebuie să lipsească din farmacia verde a fiecăruia dintre noi:
- sunătoare 25 g
- rostopască 10 g
- coada şoricelului 15 g
- cimbrişor  25 g
- sulfină 25 g
  Din amestecul de plante menţionat mai sus se prepară o infuzie dintr-o linguriţă amestec de plante la o cană de apă şi se beau 2 căni pe zi (calde şi îndulcite cu miere de albine).

Coralia POPESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu