joi, 18 octombrie 2012

CJAS, ocupata cu procese


CJAS, ocupata cu procese

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) a castigat de curand un proces cu reprezentantul legal al unui cabinet medical individual. Directorul/presedintele CJAS, dr. Liviu Mocanu, a declarat ca i s-a sugerat de multe ori sa dea in judecata persoana juridica, ceea ce insemna un proces cu cabinetul medical individual, dar a continuat sa dea in judecata medicul, si astfel a castigat procesul, iar cheltuielile de judecata vor fi suportate de reprezentantul legal al cabinetului medical individual.
Mai mult decat atat, CJAS mai are pe rol un proces cu o persoana care are cunostinte juridice. „Suntem convinsi ca il vom castiga si pe acesta. Noi nu ne bucuram cand intram in litigiu cu diverse persoane fizice autorizate, dar am dori sa plateasca la timp, pentru ca ne trebuie si noua banii la timp. Dupa doua-trei luni de alergatura prin instantele de judecata recuperam sumele, dar ramanem cu un gust amar”, a adaugat presedintele CJAS.
La ora actuala, in Constanta sunt 20.000 persoane fizice autorizate, dintre care multe nu-si achita contributiile la asigurarile de sanatate. Reamintim faptul ca in cursul lunii august, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta (CJAS) a efectuat controale la sase persoane fizice autorizate. In urma verificarilor s-a recuperat suma de 20 milioane lei vechi. „Suma nu este mare, dar trebuie sa se tina cont de faptul ca au fost controlate doar sase persoane fizice autorizate din cateva zeci de mii”, declara directorul-presedinte al CJAS, dr. Liviu Mocanu.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu