joi, 18 octombrie 2012

Chipsurile si acadelele, la loc de cinste la chioscul scolii


Chipsurile si acadelele, la loc de cinste la chioscul scolii

Chipsurile si acadelele, la loc de cinste la chioscul scolii
La magazinul situat peste drum de Liceul „Carmen Sylva“, inspectorii OPC au gasit toate produsele interzise in lista lui Nicolaescu.
Fructele si apa plata lipseau cu desavarsire de pe rafturi.
In cursul zilei de ieri, Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorilor Constanta(OPC) a desfasurat o actiune de control in Eforie Sud, ca urmare a inregistrarii unei reclamatii din partea unui consumator. Persoana a reclamat conditiile mizere in care era preparata mancarea intr-un chisc amplasat peste drum de Grupul Scolar „Carmen Sylva” din Eforie Sud. In urma controlului, s-au depistat sandvisuri ambalate necorespunzator, neetichetate si fara termene de valabilitate. In frigider, maioneza era tinuta necorespunzator, iar sunca presata pentru sandvisuri, varza si castravetii murati miroseau ingrozitor. 
Mai mult decat atat, chioscul nu respecta in nici un fel lista alimentelor interzise in unitatile scolare sau in apropierea acestora. Astfel, chips-urile, snack-uri, acadelele, biscuitii, napolitanele, croissantele, covrigeii, sucurile carbogazoase erau frumos asezate pe rafturi si isi asteptau cumparatorii. De asemenea, din decor faceau parte si mustele, care roiau nestingherite deasupra sandvisurilor si in frigider. Fructele, lactatele si apa plata imbuteliata, obligatorii, de altfel, in orice magazin din incinta sau din apropierea unitatilor scolare nici macar nu existau pe rafturile magazinului. „Copilul meu s-a intoxicat anul trecut dupa ce a consumat mancare de la acest magazin. Dupa parerea mea, chioscul trebuie desfiintat definitiv, sa nu mai primeasca aviz de functionare. Daca stiam ca erau muste, nu-mi mai lasau copilul sa cumpere de aici”, ne-a spus Mariana Merera, o mama revoltata, membru in comitetul de parinti.
Directorul adjunct al Grupului Scolar „Carmen Sylva”, Eugen Toma, nu cunostea situatia. „Noi nu am putut asigura un magazin in incinta scolii si din cauza aceasta copiii se duc la acest chiosc. Dar nu este treaba noastra ce produse se vand acolo si ce produse nu se vand”, ne-a declarat, contrariat, directorul adjunct. In schimb, elevii au fost foarte nemultumiti la aflarea vestii ca ar putea ramane fara un magazin in apropiere. „Noi nu putem manca doar fructe si legume. Eu sunt foarte multumit de aceste sandvisuri, pana acum nu am patit nimic. Ce daca erau muste? Cat timp nu exista magazin in liceu, noi vem veni in continuare aici, pentru ca mancarea este proaspata, o aduc in fiecare dimineata”, ne-a declarat Marius Ionescu, elev in clasa a XI a D. In urma neregulilor constatate, inspectorul OPC Cristina Rusu ne-a declarat ca se vor lua masuri cat mai repede posibil. „Vom aplica o amenda contraventionala. De asemenea, s-a hotarat inchiderea temporara a chioscului pentru igienizare si curatare. In cazul in care acest lucru nu se va intampla, chioscul risca sa fie inchis definitiv”, a precizat Cristina Rusu.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu