miercuri, 17 octombrie 2012

Teste de automonitorizare a glicemiei, la pretul de decontare

http://observator.ro/2338/teste-de-automonitorizare-a-glicemiei-la-pretul-de-decontare-2338.html


Teste de automonitorizare a glicemiei, la pretul de decontare

Potrivit unei hotarari adoptate de Guvern, farmaciile cu circuit deschis sunt obligate sa elibereze testele de automonitorizare a glicemiei bolnavilor cu diabet zaharat insulinodependent la pretul de decontare aprobat prin Ordin al ministrului Sanatatii Publice. Conditiile de acordare a acestor teste se stabilesc prin normele tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate.
Potrivit hotararii adoptate, testele de automonitorizare a glicemiei bolnavilor cu diabet zaharat insulinodependent achizitionate de catre autoritatile de sanatate publica si unitatile sanitare pot fi eliberate, pana la epuizarea stocurilor, prin farmaciile cu circuit inchis care apartin unitatilor sanitare respective.
Unitatile specializate care deruleaza activitati cuprinse in programele nationale de sanatate pot angaja personal pe toata perioada de realizare a acestora.
Contractele incheiate cu unitatile din coordonarea sau aflate sub autoritatea Ministerului Sanatatii Publice in vederea realizarii de studii, activitati si lucrari aferente programelor nationale de sanatate vor fi monitorizate si derulate de catre compartimentul intern specializat in domeniul achizitiilor publice, infiintat conform prevederilor OUG nr. 34/2006.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu