marți, 16 octombrie 2012

Sporuri mai mari pentru personalul medical

http://observator.ro/2030/sporuri-mai-mari-pentru-personalul-medical-2030.html


Sporuri mai mari pentru personalul medical

Personalul medical va beneficia de sporuri fixe si de alimente, in timpul programului de lucru. Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a decis suplimentarea alimentatiei personalului medical, incepand cu luna august, in urma negocierilor purtate cu sindicatele din sistemul sanitar, privind continutului Contractului colectiv de munca la nivel de ramura sanitara.
„S-au purtat discutii privind imbunatatirea conditiilor de munca pentru personalul medical si s-a decis suplimentarea alimentatiei acestuia, urmand sa se primeasca lapte, sucuri, apa si fructe“, a precizat secretarul de stat in cadrul Ministerului Sanatatii Zoltan Szekely.
La intalnirea dintre reprezentantii ministerului si cei ai sindicatelor s-a  mai convenit revizuirea continutul Regulamentului de acordare a sporurilor la salariile de baza, pentru personalul din sistemul sanitar, ca urmare a negocierilor Contractului colectiv de munca. Astfel, pana la data de 15.08.008, regulamentul va fi publicat in Monitorul Oficial, urmand ca, pana la sfarsitul lunii, sa fie semnat Contractul colectiv de munca.
„Purtam discutii pentru a stabili nivele fixe de sporuri pentru fiecare categorie de angajati din sanatate, astfel incat cei care lucreaza in salile de operatii sau cei care fac disectie si sunt, astfel, expusi la riscuri sa aiba sporuri mai mari“, a adaugat Szekely.
Secretarul de stat a mai precizat ca, pana acum, sporurile personalului medical erau variabile si puteau ajunge pana la 25 la suta din salariul de baza, iar stabilirea unor sporuri fixe va fi in avantajul celor expusi la riscuri majore.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu