marți, 16 octombrie 2012

Fonduri pentru Centrul Regional de Promovare a Alaptarii

http://observator.ro/2031/fonduri-pentru-centrul-regional-de-promovare-a-alaptarii-2031.html


Fonduri pentru Centrul Regional de Promovare a Alaptarii

La Constanta functioneaza din anul 2005 Centrul Regional de Promovare a Alaptarii, la etajul VII al Spitalului Clinic de Urgenta Constanta.
In opinia sefului Sectiei de Neonatologie, dr. Teodora Bucur, in prezent promovarea alaptarii la san este o problema prioritara a tuturor programelor menite sa asigure respectarea drepturilor copilului la sanatate, la traiul intr-un mediu sanatos si la o dezvoltare normala.
In Constanta, si nu numai, malnutritia constituie o cauza a morbiditatii si mortalitatii la copii, situatie strans legata de scaderea dramatica a alaptarii, in ciuda faptului ca aceasta constituie cel mai bun mod de a imbunatati sanatatea si starea de nutritie a sugarilor si copiilor mici. In plus, reduce riscurile materne de a dezvolta cancer mamar si ovarian si osteoporoza, precum si riscul abandonarii nou-nascutului. Medicul sef al sectiei de Neonatologie din cadrul SCJU, dr. Teodora Bucur, a declarat ca centrul este deschis la etajul VII si este de un real ajutor mamicilor, deoarece copilul care se hraneste de la san in primele luni ale vietii este ferit de foarte multe boli. In plus, in ajutorul mamelor vin si cele 150 cadre medicale existente in maternitatea Constanta care au fost instruite cu sprijinul UNICEF.
Dr. Teodora Bucur ne-a declarat faptul ca la sfarsitul lunii Centrul Regional de Promovare a Alaptarii va primi fonduri din partea UNICEF pentru renovare.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu