marți, 16 octombrie 2012

Sectia de Oncologie se va imparti in doua


http://observator.ro/2287/sectia-de-oncologie-se-va-imparti-in-doua-2287.html


Sectia de Oncologie se va imparti in doua

Criza din cadrul Clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta se va rezolva cel mai tarziu in septembrie. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta a primit reclamatii legate de organizarea serviciului de oncologie si de conducerea acestuia. In momentul de fata, in cadrul Spitalului Judetean exista doar o sectie de oncologie, care este clinica.
Potrivit directorului, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta, dr. Liviu Mocanu, rezolvarea de lunga durata va fi transformarea acestei sectii in doua sectii – una clinica si una neclinica. „S-a mai facut acest lucru si in alte parti ale tarii. Cat timp nu ai un cadru de predare cu o functie didactica nu poti avea o sectie clinica. Si atunci trebuie neaparat sa ai si o sectie neclinica, unde postul de conducere sa fie ocupat de un simplu specialist, doctor, prin intermediul unui examen final”, a declarat. Dr. Mocanu.
La fel ca si sectia neclinica, si cea clinica va fi ocupata printr-un examen scris, de un sef lucrari sau de un conferentiar. In momentul de fata, sectia clinica este ocupata de medicul primar Dan Visinescu.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu