marți, 16 octombrie 2012

Reparatii capitale la Morga spitalului

http://observator.ro/2212/reparatii-capitale-la-morga-spitalului-2212.html


Reparatii capitale la Morga spitalului

Reparatii capitale la Morga spitalului
Unitatea Spitalului Clinic Judetean de UrgentaConstanta a fost infiintata in 1968. De atunci nu a beneficiat niciodata de reparatii capitale, doar de mici renovari.
Directorul medical a declarat ca aceasta va intra in reparatii capitale care vor fi finalizate la sfarsitul acestui an.
Asistentii ne-au declarat ca acum cativa ani Morga Spitalului Judetean era un loc care te inspaimanta, deoarece cadavrele erau tinute pe jos, frigiderele fiind doar un vis. Cadavrele se aflau intr-o stare avansata de descompunere, oamenii facand cu greu fata mirosului.
Aceasta situatie s-a schimbat insa, deoarece, in urma cu cateva luni, au fost aduse patru frigidere moderne. „Temperatura la care sunt tinute corpurile celor decedati este de patru grade Celsius, dar ele, in timp, se descompun. Tocmai din cauza aceasta avem nevoie de un congelator, insa costurile sunt foarte ridicate”, a declarat directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dr. Bogdan Campineanu.
Inceputul verii nu ii bucura deloc pe angajati, motivul fiind ca acestia sunt obligati sa lucreze la temperaturi de 37 de grade Celsius. De asemenea, un alt motiv care ii supara este faptul ca nu au echipament de protectie pentru efectuarea necropsiilor, iar instrumentarul nu a fost niciodata folosit.
„In urma cu cel putin doi ani, trei colegi au decedat din cauza conditiilor inumane in care isi desfasurau activitatea. Unul dintre colegi a decedat din cauza unei infectii, altul, din cauza caldurii, iar celalalt, din cauza efortului”, ne-a povestit o asistenta care a dorit sa-si pastreze anonimatul.
Laboratorul de Anatomie patologica nu mai face fata solicitarilor
Din fericire, asistentii primesc si vesti bune din partea conducerii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.
Directorul medical al unitatii sanitare ne-a declarat ca Morga a intrat intr-un program de reabilitate a Laboratorului de Anatomie patologica, aceasta urmand a se finaliza la sfarsitul anului. Laboratorul de Anatomie patologica nu mai face fata solicitarilor si volumului crescut de munca. Acesta a primit in dotare aparate de ultima generatie. Printre ele se numara aparate de includere a pieselor in coloranti, de sectionare a acestora in parafina, microscoape de inalta precizie si alte astfel de dotari care au fost binevenite.
O veste proasta este faptul ca nu toate aceste aparate pot fi folosite, din cauza ca nu exista spatiu suficient pentru a fi puse in functiune. „Insa odata cu remodernizarea spatiului acest lucru va fi posibil. Din cauza faptului ca nu ai cum sa lucrezi si sa repari in acelasi timp, reparatiile se vor face pe compartimente”, a conchis dr. Bogdan Campineanu.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu