marți, 16 octombrie 2012

Criza de lapte praf ia sfarsit

http://observator.ro/2173/criza-de-lapte-praf-ia-sfarsit-2173.html


Criza de lapte praf ia sfarsit

Conducerea Autoritatii de Sanatate Publica da asigurari ca de la sfarsitul acestei saptamani va fi reluata distributia alimentului pentru bebelusi.
O masina a ASP a plecat spre judetul Botosani, pentru a duce vaccinuri, dezinfectanti si produse pentru dezinsectie-deratizare.
In legatura cu situatia distributiei de lapte praf in cadrul Programului National de Sanatate a Femeii si Copilului, Autoritatea Judeteana de Sanatate Publica Constanta (ASPJ) informeaza ca in primul trimestru al anului a fost facuta achizitia laptelui praf pe baza actului aditional la contract, conform dispozitiei Ministerului Sanatatii Publice, in valoare de peste 50.000 RON .
In urma deciziei Ministerului Sanatatii Publice de a se continua achizitia laptelui praf prin proceduri la nivel judetean, a fost alocata pana in prezent suma de 72.000 RON, inregistrandu-se, totodata, o intarziere in distribuirea produsului. Ieri, ASPJ a initiat procedura de achizitie, dupa desfasurarea tuturor etapelor fiind programata semnarea contractului cu firma castigatoare.
Conducerea Autoritatii de Sanatate Publica estimeaza ca daca nu intervin evenimente neprevazute, distributia laptelui praf va putea fi inceputa inca de la sfarsitul acestei saptamani. Institutia va solicita, functie de necesitati, suplimentarea sumei alocate, astfel incat sa poata fi compensata si perioada in care copiii prinsi in program nu au primit laptele praf.
Avand in vedere situatia de exceptie generata de prezenta inundatiilor in zona de nord a Moldovei, Autoritatea de Sanatate Publica a initiat, cu avizul Ministerului Sanatatii Publice, o actiune de ajutorare a autoritatii sanitare din judetul Botosani. Astfel, cu o masina a unitatii au fost trimise in zona cantitati variabile de vaccin antihepatita A, vaccin antitifoidic, peste 200 kg dezinfectanti, produse pentru dezinsectie-deratizare.
Avand in vedere prevederile Legii 571/2003, art. 268 alin. (2) referitoare la perceperea taxei de autorizare sanitara de catre autoritatile locale, Autoritatea de Sanatate Publica Constanta face precizarea ca majoritatea primariilor din judetul Constanta nu aplica aceasta masura, astfel incat exista riscul blocarii activitatii de autorizare sanitara a agentilor economici sau altor persoane juridice.
Conform legislatiei in vigoare, daca doreste autorizarea sanitara persoana juridica trebuie sa aiba la dosar chitanta care dovedeste achitarea taxei de autorizare la primaria pe raza careia functioneaza societatea/punctul de lucru, in lipsa acesteia dosarul fiind considerat incomplet. Autoritatea de Sanatate Publica Constanta va notifica in acest sens toate primariile din judet, astfel incat sa se poata proceda fara intarziere la aplicarea art. 268 alin. (2), evitandu-se astfel aparitia unui eventual blocaj al activitatii de autorizare.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu