marți, 16 octombrie 2012

Preturile medicamentelor vor ramane aceleasi timp de doua luni

http://observator.ro/2034/preturile-medicamentelor-vor-ramane-aceleasi-timp-de-doua-luni-2034.html


Preturile medicamentelor vor ramane aceleasi timp de doua luni

La sfarsitul saptamanii, importatorii si distribuitorii de medicamente s-au intalnit cu reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru a discuta scumpirea produselor. Reprezentantul Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente, Viorel Vasile, a afirmat ca au convenit de comun acord ca preturile medicamentelor pentru Programul National de Sanatate sa ramana aceleasi ca inainte de 15 iulie.
Astfel ca timp de doua luni de acum incolo bolnavii vor plati pentru medicamente acelasi pret pe care il plateau si inainte de 15 iulie. Desi farmacistii au anuntat, in urma cu cateva zile, ca stocurile risca sa se epuizeze din cauza ca distribuitorii refuza sa-si onoreze comenzile, in cursul zilei de ieri au fost reluate livrarile de medicamente folosite de programele de sanatate, in special de diabet, oncologie, HIV-SIDA.
„Pana la 30 septembrie vom functiona in acelasi regim ca inainte de 15 iulie, urmand ca pana la 30 septembrie sa cream un grup de lucru care sa gaseasca solutia cea mai buna ca de la 1 octombrie sa fixam niste date cat mai realiste asupra preturilor, in asa fel incat sa avem continuitate, predictibilitate si sistemul sanitar sa functioneze normal“, a adaugat Viorel Vasile.
Liviu Mocanu, directorul/presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate ne-a declarat ca sunt farmacii in Constanta care au ramas cu comenzile emise, dupa trei zile de la comanda neprimind nici un raspuns de la distribuitori, din cauza ca nu le convine pretul.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu