marți, 16 octombrie 2012

Politia, pusa sa depisteze rau-platnicii la asigurarile de sanatate

http://observator.ro/1744/politia-pusa-sa-depisteze-rau-platnicii-la-asigurarile-de-sanatate-1744.html


Politia, pusa sa depisteze rau-platnicii la asigurarile de sanatate

Politia, pusa sa depisteze rau-platnicii la asigurarile de sanatate
Numarul celor care nu-si achita datoriile la fondurile de sanatate a ajuns la 25.000.
Spitalul Judetean de UrgentaConstanta, prin activitatea manageriala si a sefilor de sectii, a obtinut, recent, indicele de complexitate a cazurilor la 1%. Acest indice inseamna de fapt calificativul pe care l-au primit medicii pentru activitatea lor spitaliceasca, valoarea insemnand un calificativ foarte bun. Indicele se calculeaza pe baza unei formule matematice exacte, ce tine cont de numarul de cazuri rezolvate. Potrivit directorului general-presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, dr. Liviu Mocanu, „este un lucru foarte bun, pentru ca in felul acesta Spitalul Judetean de Urgenta Constanta poate ajunge sa-si primeasca toti banii contractati”.
In urma cu cateva zile, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a suplimentat valoarea de contract pentru Spitalul Judetean cu 37 de miliarde de lei vechi, banii reprezentand, pe de o parte, regularizarea de la 1 ianuarie pana la 30 iunie, si, pe de alta parte, ceea ce s-a raportat catre Casa de Asigurari de Sanatate in perioada 1-14 iulie.
Spitalul Judetean de Urgenta Constanta va primi saptamana viitoare suma de 8 miliarde lei vechi. „Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate este o institutie autonoma care se bazeaza pe colectarea contributiilor, care se vor folosi exclusiv in domeniul medical. Asteptam rectificarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, bazata si pe ce s-a colectat pe primul semestru. Noi am solicitat o suplimentare de 450 de miliarde de lei, si in mod sigur o vom primi”, a adaugat dr. Liviu Mocanu.
25 de mii de rau-platnici
Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a realizat un protocol cu Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie, careia i s-a pus la dispozitie o baza de date cu agentii economici care au restante sau sunt inregistrati cu debite la Fondul National Unic al Asigurarilor Nationale de Sanatate. „In momentul de fata, agentii economici care au restante sau sunt inregistrati cu debite sunt in numar de 25 de mii. Persoanele fizice autorizate care sunt in competenta noastra vor plati cu siguranta obligatiile pe care le au, altfel vor fi executati silit si nu le va face placere acest lucru”, a conchis dr. Mocanu.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu