marți, 16 octombrie 2012

Primul medic de familie sanctionat de CJAS

http://observator.ro/1739/primul-medic-de-familie-sanctionat-de-cjas-1739.html


Primul medic de familie sanctionat de CJAS

Un medic de familie din Techirghiol risca sa-si piarda contractul cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), si asta dupa ce, in urma cu o luna, a refuzat sa consulte doi copii bolnavi, incalcand, astfel, prevederile legale.
Mama celor doi micuti a cerut ajutorul reprezentantilor mass-media atunci cand a constatat ca trebuie sa plece la Constanta cu copiii. Doar asa medicul, care intarziase la program, s-a hotarat, in cele din urma, sa arunce o privire asupra celor doi pacienti. Potrivit presedintelui/director al CJAS, dr. Liviu Mocanu, „refuzul acordarii asistentei medicale in caz de urgenta medico-chirurgicala duce la rezilierea contractului”.
Ancheta s-a finalizat prin sanctionarea medicului de familie prin diminuarea cu 10% a veniturilor pe capital din luna iunie. Este o prima sanctiune pentru nerespectarea programului de lucru si urmeaza ca Autoritatea de Sanatate Publica si Colegiul Medicilor sa decida daca medicul respectiv poate fi sanctionat si pentru incalcarea deontologiei medicale sau suspendarea autorizatiei de libera practica pentru comportament neprofesional.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu