miercuri, 17 octombrie 2012

Patru interventii de extirpare a unor tumori, intr-o singura zi

http://observator.ro/2770/patru-interventii-de-extirpare-a-unor-tumori-intr-o-singura-zi-2770.html


Patru interventii de extirpare a unor tumori, intr-o singura zi

Patru interventii de extirpare a unor tumori, intr-o singura zi
Ieri, medicii Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de UrgentaConstanta au efectuat patruinterventii chirurgicale pentru a extirpa niste formatiuni tumorale ale unor pacienti care sufereau de tumori gigantice localizate la baza piciorului, ce prindeau vasele si nervii care mergeau catre membrele pelvine.
Seful Clinicii, dr. Mircea Patrut, si-a dovedit inca o data talentul si priceperea de a opera ceea ce alti medici specialisti din tara nu au fost in stare. Bolnavii operati ieri au mai fost supusi unor operatii de acest gen acum cateva luni, insa interventiile chirurgicale nu au facut decat sa mareasca dimensiunile tumorilor.
Primul pacient care a suferit o interventie chirurgicala in cursul diminetii de ieri este un barbat in varsta de 63 de ani, din Turnu-Severin, care avea o tumoare gigantica situata la nivelul coapsei stangi. Al doilea pacient, o femeie in varsta de 35 de ani, din Ramnicu-Valcea, a suferit o interventie chirurgicala in urma careia i s-a extirpat in totalitate o tumoare gigantica localizata la nivelul coapsei stangi. Tot ieri, au fost operati un barbat din Bacau, in varsta de 73 de ani, care suferea de o  tumoare gigantica situata la baza piciorului drept, si o femeie in varsta de 45 de ani, din Oradea, care avea o tumoare gigantica localizata la nivelul coapsei drepte.
Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara, prof.univ.dr. Mircea Patrut, ne-a declarat ca operatiile au fost o reusita, tumorile fiind extirpate in totalitate tuturor pacientilor, acestia ramanand, in continuare, sub supraveghere medicala. Dupa operatie, formatiunile tumorale au fost supuse unui examen la microscop, pentru a se descoperi daca sunt maligne sau benigne. „Tumorile benigne, care nu sunt canceroase, nu invadeaza si nu distrug tesuturi. O tumoare benigna poate creste, insa, foarte mult. Tumorile canceroase pot raspandi celule bolnave in alte parti ale corpului, fenomen numit metastaza. In cazul in care tumorile se vor dovedi manigne, pacientii vor fi supusi unui tratament dificil si de lunga durata cu citostatice”, ne-a declarat dr. Mircea Patrut.
Din pacate, potrivit medicului specialist, nu se stiu cauzele acestor tumori gigantice, cercetarile fiind in curs de desfasurare.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu