miercuri, 17 octombrie 2012

Noi succese ale chirurgilor constanteni

http://observator.ro/2816/noi-succese-ale-chirurgilor-constanteni-2816.html


Noi succese ale chirurgilor constanteni

Noi succese ale chirurgilor constanteni
Inca doua operatii au fost finalizate cu brio.
Ieri, medicii specialisti de la Clinica de Cardiologie Cardio-Vasculara au avut doua interventii chirurgicale, ambele, un succes. Primainterventie chirurgicala a constat in extirparea unei tumori pelvine gigantice de dimensiuni 20-15 cm, la un pacient din Bucuresti in varsta de 56 de ani. Bolnavul a mai fost operat de medicii din Capitala, insa acestia nu au facut decat sa ii inrautateasca starea de sanatate. Operatia a inceput la ora noua dimineata si a durat patru ore. „I-am curatat micul bazin pana la perete, deoarece tumora era gigantica, operatia fiind extrem de dificila si prezentand riscuri foarte mari”, ne-a declarat, dupa interventia chirurgicala, seful Clinicii de Cardiologie Cardio-Vasculara, prof.univ.dr. Mircea Patrut. Pacientul operat este in afara oricarui pericol, urmand sa stea inca 24 de ore la Terapie Intensiva.
A doua operatie a constat in desfundarea arterelor unei femei din Constanta, in varsta de 54 de ani. Medicii care au operat pacienta ne-au declarat ca arterele era infundate si inguste, prezentand grasimi, in aceste conditii sangele nemaiputand ajunge la inima. „Am curatat arterele si apoi le-am largit, nefiind necesar sa le inlocuim cu altele artificiale”, a adaugat dr. Mircea Patrut.
In cursul zilei de maine, seful Clinicii de Cardiologie Cardio-Vasculara si echipa de medici vor mai avea o interventie chirurgicala, extirparea unei tumori abdominale la o pacienta in varsta de 62 de ani, dinMangalia.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu