marți, 16 octombrie 2012

Mai multi bani pentru sanatate

http://observator.ro/753/mai-multi-bani-pentru-sanatate-753.html


Mai multi bani pentru Sanatate

Mai multi bani pentru Sanatate
Casa de Asigurari de Sanatate a alocat fonduri suplimentare pentru furnizorii de medicamente.
De asemenea, in statiunile de pe litoral se vor deschide farmacii care vor veni in ajutorul turistilor.
Ieri a avut loc o conferinta de presa la Casa de Asigurari de Sanatate, in cadrul careia s-au prezentat sumele de bani alocate pentru furnizorii de medicamente.
Directorul de Contractare al CJAS Constanta, Nicolae Belu, a precizat ca pentru stomatologi s-au alocat 365,063 lei pentru un numar de 206 contracte incheiate, iar pentru medicii de familie, 3 milioane lei. De asemenea, acesta a adaugat faptul ca pentru 13 unitati sanitare s-a decontat suma de 15.000 lei. „Centrul de Ambulanta si Casa de Asigurari de Sanatate au analizat fondurile de anul trecut si au stabilit o valoare de 20 de miliarde lei lunar, o suplimentare de 6 miliarde lei fata de anul trecut. Pe toata perioada sezonului estival, serviciul de ambulanta va asigura ingrijiri medicale pe toate statiunile de pe litoral”, a declarat Directorul de Contactare al Casei de Asigurari de Sanatate.
Alocari pentru farmaciile de pe litoral
De asemenea, Casa de Asigurari de Sanatate a incheiat 176 de contracte cu farmaciile din judetul Constanta, iar in Constanta s-au incheiat 167 de contracte pentru retete compensate si gratuite. Nicolae Belu a adaugat faptul ca ieri s-a alocat suma de 700 mii lei pentru o farmacie, iar saptamana viitoare se vor analiza si alte farmacii, tot pentru acordarea de suplimente financiare. Trebuie precizat si faptul ca se vor deschide farmacii in statiunile de pe litoral care vor veni in ajutorul turistilor.
„Fiecare farmacie va trebui sa aduca documentele pentru punctul de lucru. Fiecare furnizor va deschide unde va dori. Fondurile se vor da in functie de solicitari. Deocamdata au fost doar doua solicitari. Bineinteles ca sunt si furnizori care au farmacii deschise fara a intra in relatii contractuale cu Casa de Asigurari de Sanatate”, a conchis Belu.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu