marți, 16 octombrie 2012

Boschetarii si aurolacii fac legea in gara

http://observator.ro/687/boschetarii-si-aurolacii-fac-legea-in-gara-687.html


Boschetarii si aurolacii fac legea in gara

Boschetarii si aurolacii fac legea in gara
In anul de gratie 2008, GaraConstanta continua sa fie o rusine pentru orasul european de la malul Marii Negre. Mii de turisti ajung in fiecare zi pe litoral cu trenul sau cu autocare care au ca punct terminus Gara, iar prima impresie – cateodata si cea mai importanta – este dezastruoasa. Primele fiinte pe care le intalnesc sunt copiii strazii, boschetarii si aurolacii, care au devenit stapanii Garii si pe care toata lumea, de la politisti pana la angajatii CFR, pare sa-i tolereze. In afara de aspectul jalnic pe care il dau principalei intrari feroviare din judet, marea problema a acestor «paraziti» este violenta. Vanzatorii de la tonetele din fata Garii sunt terorizati in fiecare zi de acesti copii, asa ca oamenii se gandesc sa-si schimbe chiar locurile de munca.
Una dintre vanzatoare a fost atacata ieri, in miezul zilei, de doi aurolaci, doar pentru motivul ca i-a rugat frumos sa nu mai faca galagie. „Eram pur si simplu la taraba si unul dintre ei s-a repezit si a dat in mine. Este inadmisibil asa ceva. Nu putem sa mai muncim din cauza lor. Am sunat imediat la Politie, dar au binevoit sa apara abia dupa zece minute si nu au luat nici o masura. Au spus ca nu au voie sa dea in ei. Dar ei au voie sa dea in noi?! De doi ani, de cand lucrez ca vanzatoare, imi este frica de ei. Ne vom face dreptate singure daca autoritatile nu stiu sa faca acest lucru”, a declarat Maria Menisa, vanzatoarea lovita in plina strada de aurolaci.
In Gara situatia este si mai grava, intrucat aici se simte pregnant in nari prezenta aurolacilor. Nespalati, cu nasul in punga cu substanta care-i face sa viseze la o viata mai buna, aurolacii ii agaseaza cu prezenta si insistenta lor pe turistii abia sositi in vacanta.
„Daca Politia si-ar face datoria copiii astia nu ar mai fi aici si nu ne-am mai teme ca putem ramane fara bani sau, mai rau, fara bagaje”, declara un turist abia sosit pe litoral.
Politia nu vede insa acesti copii, ba chiar ii tolereaza, desi singurul lor venit provine din cersit, infractiune inca pedepsita de Codul Penal.
Coralia Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu