marți, 16 octombrie 2012

Burse la medicina si farmacie pentru studentii romi

http://observator.ro/824/burse-la-medicina-si-farmacie-pentru-studentii-romi-824.html


Burse la medicina si farmacie pentru studentii romi

Fondul de Educatie pentru Romi (REF) si Institutul pentru o Societate Deschisa (OSI), in parteneriat cu Ministerul Sanatatii Publice, au lansat un nou program de burse pentru studentii de etnie roma din Romania, in domeniul medicinei si farmaciei. Acest program se adreseaza nevoii de profesionisti romi in aceste domenii.
Institutul pentru o Societate Deschisa a asigurat fondurile pentru Programul Universitar de Burse Medicale pentru Romi (RHSP).  Aceste fonduri vor sustine pana la 60 de studenti de etnie roma care urmeaza sau intentioneaza sa urmeze studii in domeniul medicinei.
Cei care vor beneficia de aceste burse sunt studentii de etnie roma care vor urma cursurile la zi din cadrul facultatilor de medicina si farmacie din Romania, elevii de liceu romi, in an terminal, care isi propun sa dea examen de admitere la facultatile de medicina, farmacie sau la colegiile de asistenti medicali si moase, cursantii de etnie roma din colegiile de asistenti medicali si moase care frecventeaza cursurile de zi si fara frecventa, precum si medicii rezidenti de etnie roma.
Bursele vor acoperi toate cheltuielile
Programul de burse pentru studentii de etnie roma din Romania va putea acoperi toate cheltuielile legate de studiu pe parcusul anului universitar, incluzand cazarea, transportul, manualele si rechizitele, taxele de participare la conferinte, seminarii si alte evenimente profesionale, abonamente la biblioteci si baze de date profesionale, astfel incat bursierii se vor putea concentra exclusiv pe activitatea academica.
Evaluarea se va face in baza dosarului cu documentatia completa, care trebuie depus la Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi (CRCR), str. Tebei nr. 21, Cluj-Napoca 400305, Romania, pana la data de 30 iunie 2008 (data postei).
De asemenea, formularele de aplicatie pot fi descarcate de pe website-ul REF Scholarship Program (www.romaeducationfund.org), dar si de pe website-ul OSI Roma Health Project (www.soros.org/initiatives/health/focus/roma).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu