marți, 16 octombrie 2012

La Constanta s-a infiintat primul Complex Regional de Servicii si Resurse pentru Copii si Familii



Evenimentul a avut loc la asezamantul Fundatiei de Consultanta si Servicii Sociale pentru Copii si Familii situat in Aleea Gradinitei, in incinta Centrului de Plasament Orizont. Prin serviciile dezvoltate in cei 15 ani de prezenta activa in comunitatea constanteana, mai intai ca filiala romana a unei organizatii americane, apoi ca sediu national al unei fundatii romanesti, Fundatia de Consultanta si Servicii Sociale pentru Copii si Familii a continut sa dovedeasca profesionalism si seriozitate, competenta si implicare in toate proiectele pe care le-a realizat. Aceasta fundatie a realizat in tara noastra un amplu proiect de educatie parentala si de prevenire a abuzului, neglijarii, institutionalizarii si abandonului a peste 12.000 de copii proveniti din familii aflate la risc.
Misiunea fundatiei este de a oferi fiecarui copil sansa de a avea o familie proprie. Livia Trif, director executiv national al acestei fundatii, ne-a declarat: „Obiectivele generale ale organizatei sunt sprijinirea copiilor si familiilor acestora in vederea reducerii factorilor de risc, de abuz, neglijare si abandon, precum si promovarea dreptului copilului de a avea o familie proprie si de a beneficia de servicii sociale complexe. Ca urmare a serviciilor oferite de fundatia noastra, in anul 2007, 1.619 copii au ramas in familiile lor biologice”.
Fundatia ofera consiliere sociala
La inceputul anului 2007, Fundatia de Consultanta si Servicii Sociale pentru Copii si Familii a inceput constructia primului complex de servicii sociale pentru copii si parinti din sud-estul Romaniei. Complexul, construit in totalitate din fonduri atrase de la sponsori externi si din Romania, este atribuit in folosinta gratuita de catre Consiliul Judetean Constanta, cu sprijinul secretarului general Mariana Belu. Complexul are in competenta un Centru educational pentru parinti, copii si specialisti, format din sali de conferinta, si un Centru social, format din birouri si cabinete de specialitate.
Serviciile oferite de Complexul Regional de Servicii si Resurse pentru Copii si Familii sunt: consiliere sociala, psihologica si juridica, educatie pentru sanatate, cresterea si ingrijirea copilului, sprijin moral, material precum si solutii alternative privind viitorul copilului.
De asemenea, in anul 2007, prin programele derulate, fundatia a oferit servicii unui numar de 6 copii parasiti in spitale, maternitati sau sectii de pediatrie, 2.047 copii cu risc de abuz, neglijare, exploatare, institutionalizare si abandon, iar 12 gravide au beneficiat de consiliere.
Coralia Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu