marți, 16 octombrie 2012

Boala de ochi

http://observator.ro/1047/boala-din-ochi-1047.html


Boala din ochi

Boala din ochi
Iridologia, stiinta care iti poate citi afectiunile in ochi este deslusita si laConstanta.
Iridologia este o metoda folosita de medicii care au studiat forma, culoarea si structura irisului si astfel au invatat sa citeasca bolile „din ochi”. Metoda de diagnostic care aduce informatii in plus despre starea de sanatate a pacientului este iridodiagnosticul.
Unul dintre cei mai cunoscuti medici care citeste bolile „din ochi” pentru a afla care sunt afectiunile oamenilor este dr.lt. colonel Lidia Lascu, medic specialist oftalmolog la Spitalul Militar Constanta. Cu ajutorul unui biomicroscop ultramodern, medicul constantean reuseste sa citeasca in irisul pacientilor bolile cu care se confrunta acestia. Specialistul oftalmolog a realizat o harta a bolilor care pot fi citite in  iris. „Iridodiagnosticul este o metoda care a pornit de la faptul ca suprafata irisului este diferita de la un om la altul, asa cum si amprentele sunt diferite de la un om la altul. De exemplu, cum am eu amprentele digitale nu are nimeni de pe suprafata globului. Irisul meu, ca aspect, culoare, conformatie si relief nu-l mai are nimeni, deoarece fiecare om este o entitate. Metoda aceasta este deocamdata  o metoda alternativa, si ar fi la un loc cu acupunctura, reflexoterapia, grafologia si cu ghicitul in palma, metode folosite pentru a afla multe lucruri despre sanatatea si viitorul unei persoane”, adauga medicul specialist oftalmolog de la Spitalul Militar Constanta.

Irisul arata ca un diafragm
Iridodiagnosticul este o metoda care permite descoperirea unor afectiuni ereditare sau a unor afectiuni care in timp s-au vindecat si, de asemenea, cu ajutorul acestuia se pot urmari rezultate terapeutice. In iris e reprezentata o proiectie a tuturor organelor din corpul uman. Specialistul Lidia Lascu afirma ca „irisul arata ca un diafragm de la aparatul foto. Cand pupila este foarte mica, patrunde mai putina lumina, iar cand irisul este dilatat se vede doar circumferinta foarte ingustata si patrunde foarte multa lumina. Aceasta tehnica tine cont de culoarea irisului, deoarece fiecare are o anumita culoare, paleta de culori fiind foarte larga – de la foarte inchise pana la foarte deschise. Cu cat cantitatea de pigment de menanina este mai mare, cu atat irisul este mai inchis la culoare. Cu cat este mai putin pigment, irisul va deveni verzui, bleu sau gri. Persoanele care au irisul in culori deschise sunt predispuse la boli inflamatorii. Din aceasta categorie fac parte bolile respiratorii – sinuzitele, bronsitele, bolile reumatoide si bolile de colagenoza – lupus, sclerodermie, miozita si poliartrita reumatoida.
Irisurile foarte pigmentate sunt asociate cu probleme care tin de boli de metabolism: diabetul zaharat, hepatite, probleme ale intestinului gros si insuficientele renale”, afirma medicul specialist.
Iridodiagnosticul se realizeaza cu biomicroscopul
Medicul constantean s-a indreptat spre iridologie citind tratatele medicale din acest domeniu, El Aks fiind cel care i-a deschis Lidiei Lascu apetitul spre aceasta disciplina medicala. Iridodiagnosticul este o metoda de citire in iris a afectiunilor pe care un om le poate avea si dateaza din Antichitate. „Primul care s-a folosit de aceasta stiinta a fost medicul personal al faraonului Tutankamon, El Aks, acum o mie de ani i.e.n.”, spune specialistul Lidia Lascu.
Este important de stiut faptul ca, de pilda, in iridodiagnostic nu se pune niciodata diagnosticul de hepatita de tip B, SIDA sau de boli de artrita reumatoida. Aceste diagnostice se pun facand analizele corespunzatoare date de medicul specialist. „De obicei, metoda aceasta de examinare a irisului se face cu biomicroscopul si nu cu lupa. Din pacate, sunt prea multe persoane care executa aceasta metoda cu lupa. Cei care fac acest lucru isi pun intuitia in functiune si isi dau seama imediat de ce afectiuni sufera pacientul”, adauga medicul specialist in iridologie.
O astfel de consultatie dureaza aproximativ 40 de minute si costa 25 de lei.
Coralia Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu