marți, 16 octombrie 2012

Jeg mare la terasele din Jupiter

http://observator.ro/1264/jeg-mare-la-terasele-din-jupiter-1264.html


Jeg mare la terasele din Jupiter

Jeg mare la terasele din Jupiter
Inspectorii OPC au gasit mari nereguli la unitatile de alimentatie publica verificate.
In perioada 1 iulie – 31 august 2008, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului organizeaza Comandamentul Litoral – Delta Dunarii 2008. In acest sens, controalele in sectorul alimentatiei publice, al vanzarii produselor alimentare si nealimentare si cel al serviciilor de cazare si agremenent vor fi organizate de inspectorii Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorilor Constanta si inspectorii ANPC detasati din tara.
Locatia Mamaia va avea in supraveghere statiunile Mamaia si Navadari, cea din Neptun va supraveghea statiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, iar locatia din Costinesti va supraveghea statiunile Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 August si Techirghiol. „Suntem organizati pe litoral in trei locatii, si anume la Mamaia, Neptun si Costinesti. Turistii care au reclamatii si sesizari ne pot contacta si prin telefoanele pe care le punem la dispozitie prin intermediul afisarii la hoteluri a acestor telefoane”, a declarat presedintele ANPC, Dan Vlaicu.
Domeniile vizate de catre inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, pe toata durata sezonului cald, vor fi: unitatile de tip fast-food, comercializarea produselor alimentare si nealimentare in statiunile turistice, barurile de pe plaja, comercializarea produselor alimentare in magazinele cu profil alimentar, unitatile de alimentatie publica, articolele de incaltaminte, produsele textile, produsele cosmetice, securitatea jucariilor etc.
„Litoralul romanesc risca sa-si piarda clientii daca operatorii din turism nu inteleg sa respecte dreptul acestora la servicii de calitate si la un comportament adecvat al personalului. Pentru a nu ajunge in aceasta situatie, am dispus controale la hotelieri, terase, baruri si locuri de joaca de pe litoral, inca de la inceputul sezonului, inainte chiar de inceperea Comandamentului”, a precizat Dan Vlaicu.
Mari nereguli descoperite in Jupiter
Vineri, inspectorii OPC au continuat controalele demarate in statiunea Jupiter, la doua terase si un fast-food. La prima terasa, S.C. Selimas S.R.L., inspectorii OPC au descoperit nereguli destul de grave, care ar fi putut pune in pericol viata turistilor. „Operatorul economic re-circuiteaza produsele alimentare, nu ne poate face dovada ca au fost preparate astazi. Ciorbele, piureul de cartofi, garnitura de orez, clatitele erau pastrate in frigider si se reincalzesc in momentul servirii catre consumator. De asemenea, carnea din care urmeaza sa fie servite fripturi consumatorului se decongeleaza in apa, nu la temperatura de refrigerare, 0-4 grade. Am gasit carne de pasare care se serveste in ciorba cu modificari ale aspectului, ale mirosului, depozitate necorespunzator”, a declarat Liliana Voinescu, de la OJPC Vaslui, detasata pe litoral.
Masurile care s-au luat au fost oprirea definitiva a comercializarii acestor preparate culinare care urmau sa fie servite prin reincalzire si se va aplica sanctiune contraventionala intre 3.000 si 5.000 de lei.
La terasa S.C. IANCU INTERNATIONAL S.R.L., inspectorii OPC au gasit numeroase alimente identificate ca fiind perisabile, cu modificari organoleptice, fiind clar ca puteau afecta sanatatea si siguranta turistilor aflati pe litoral. Inspectorii au fost intampinati la intrare de o gramada de muste care isi faceau veacul pe cateva farfurii nespalate si imbacsite. La vederea acestor nereguli, turistii care luau masa pe respectiva terasa au fost de-a dreptul socati, printre ei aflandu-se si o femeie insarcinata in opt luni. „Noi vom continua cu controalele pe tot parcursul verii, vom sanctiona foarte dur abaterile de la lege, si speram ca si operatorii economici sa inteleaga ca trebuie sa-si respecte clientii”, a conchis presedintele ANPC.
Coralia Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu