marți, 16 octombrie 2012

Licitatie pentru cardurile europene

http://observator.ro/1292/licitatie-pentru-cardurile-europene-1292.html


Licitatie pentru cardurile europene

Pe data de 7 iulie va avea loc licitatia pentru eliberarea cardurilor europene, a anuntat, ieri, directorul Casei de Asigurari de Sanatate, dr. Liviu Mocanu. Cardul european de sanatate a fost lansat la 1 ianuarie 2007, cand romanii s-au inghesuit cu zecile de mii pentru a-l procura de la casele de asigurari de sanatate.
Cardul european de sanatate are valabilitate sase luni si permite asiguratului accesul la servicii medicale de urgenta in alte state europene fara sa mai fie nevoie de incheierea unei asigurari private de sanatate. Dupa acest interval de timp, de sase luni, se solicita un nou card. In baza cardului, romanii vor beneficia de ingrijiri medicale in aceleasi conditii ca si cele oferite cetatenilor tarii respective de sistemul public de asigurari de sanatate.
Doar cei care si-au achitat la zi contributia la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate pot beneficia de card. De asemenea, cardul european nu da dreptul posesorului sa beneficieze de tratamente in strainatate pentru probleme de sanatate preexistente calatoriei.
Va reamintim ca cererea-tip pentru eliberarea cardului de sanatate trebuie insotita de o copie dupa actul de identitate si acte care sa ateste calitatea de asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.
Coralia Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu