marți, 16 octombrie 2012

Inca trei ambulante ultramoderne pentru SAJ Constanta

http://observator.ro/2035/inca-trei-ambulante-ultramoderne-pentru-saj-constanta-2035.html

Inca trei ambulante ultramoderne pentru SAJ Constanta

Pana la sfarsitul anului 2008, tot parcul de ambulante va fi innoit cu 2.400 masini. Este vorba de ambulante pentru urgente – tip B 4×2 si despre ambulante pentru reanimare tip C – care vor fi repartizate serviciilor de ambulanta si unitatilor SMURD.
„Din tot ce am achizitionat pana acum, ambulantele de tip C sunt cele mai performante. Acestea sunt dotate cu aparatura cu ajutorul careia se pot efectua unele interventii chirurgicale chiar in interiorul ambulantei”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
Ambulantele de tip B 4×2 au ca echipament standard defibrilatoare cu sistem de transmitere a datelor in timp util. Acest lucru permite ca in timpul transportului pana la unitatea medicala, tratamentul primit de pacient in interiorul ambulantei sa poata fi monitorizat de un medic din spital.
De asemenea, au fost trimise in teritoriu 60 ambulante tip B 4×2 pentru urgente si 10 tip C pentru reanimare, din cele 450, respectiv 100 masini al caror termen final de livrare este sfarsitul lunii august a.c. Aceasta este o veste buna nu numai pentru cetateni, ci si pentru personalul medical si pentru sefii serviciilor de ambulanta, care se confrunta de ani intregi cu problemele tehnice ale parcului auto.
Seful Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta (SAJ), dr. Vasile Popescu, ne-a declarat ca au primit zilele trecute trei masini tip C si ca urmeaza sa mai primeasca. „Speram ca, avand masini noi, cu dotari foarte bune, personalul din Urgenta sa ramana sa lucreze in continuare in aceste structuri. Ambulantele sunt binevenite, in contextul in care in sezonul estival numarul solicitarilor aproape ca se tripleaza, comparativ cu o perioada obisnuita a anului”, ne-a declarat dr. Popescu.
Coralia POPE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu