marți, 16 octombrie 2012

Farmaciile, fara medicamente pentru cancer si diabet

http://observator.ro/1964/farmaciile-fara-medicamente-pentru-cancer-si-diabet-1964.html


Farmaciile, fara medicamente pentru cancer si diabet

Farmaciile, fara medicamente pentru cancer si diabet
Ieri, presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, Clara Popescu, a anuntat ca in urmatoarele trei zile medicamentele pentru cancer si diabet ar putea sa dispara din farmacii. Aceasta sustine ca actualul conflict dintre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu producatorii si distribuitorii de medicamente loveste, in primul rand, in programele nationale de sanatate.
Presedintele Colegiului Farmacistilor din Constanta, Vasile Rizea, ne-a declarat ca medicamentele din programele de sanatate pentru bolile oncologice, diabet, HIV-SIDA nu se mai gasesc in depozite, dar ca se va gasi o solutie pentru a evita criza de medicamente. „Cert este faptul ca cei care sufera sunt bolnavii, si vom incerca sa gasim o solutie pentru a remedia situatia in cel mai scurt timp. Insa nu avem o statistica exacta deocamdata cu numarul de farmacii care au ramas fara aceste medicamente”, a completat Vasile Rizea.
In contextul in care, numai anul trecut, au fost diagnosticate, in judetul Constanta, cu cancer aproximativ 2.300 persoane, iar numarul bolnavilor de diabet este in continua crestere, ne intrebam ce solutii se vor lua pentru ca bolnavii sa nu fie nevoiti sa renunte la tratament.
Luni, in cadrul unei videoconferinte, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a cerut caselor de asigurari de sanatate judetene sa verifice, pana pe 24 iulie, toate farmaciile si firmele de distributie, pentru a se afla daca au stocuri de medicamente pentru o luna.
„Doresc sa demonstrez cu documente si cu fapte ca tot ceea ce se spune pe tema pretinsei crize de medicamente este o minciuna sfruntata, este o lupta neincetata a celor care nu se mai satura sa lucreze ocult si vor in continuare sa fenteze sistemul sanitar”, a incheiat Nicolaescu in cadrul videoconferintei de la inceputul saptamanii.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu