marți, 16 octombrie 2012

Criza de vaccin antitetanic


http://observator.ro/1475/criza-de-vaccin-antitetanic-1475.html


Criza de vaccin antitetanic

81 persoane au fost muscate de caini numai in cursul saptamanii trecute.
Pacientii care ajung la spital sunt trimisi la medicul de familie sau la Urgente Chirurgicale, in vederea vaccinarii.
Numarul mare de plagi muscate a intrat in vizorul Directiei de Sanatate Publica, numai saptamana trecuta semnalandu-se 81 de cazuri de pacienti care s-au prezentat la Centrul Antirabic, pentru vaccinare. Sistemul de vaccinare presupune cinci doze de vaccin, respectiv cinci vizite la medic, si tocmai din aceasta cauza acest centru a devenit, in ultima perioada, extrem de solicitat.
„Daca suprapunem la cele 81 de cazuri noi restul pacientilor care sunt in sistemul de vaccinare si care vin pentru a-si face vaccinarea antirabica, numarul este clar ca a crescut semnificativ. Vaccinarea este foarte scumpa, o doza ajungand la 70 RON, si este suportata din bugetul spitalului. In conditiile in care nu avem foarte multi bani pentru celelalte medicamente, ne este foarte greu sa suportam vaccinarea antirabica. Iar pana pe data de 11 iulie, stocul de vaccin antitetanic s-a epuizat, Institutul Cantacuzino putandu-ne livra vaccinurile de-abia pe data de 12 iulie, si speram ca atunci situatia se va remedia”, a conchis dr. Carmen Cernat.
De asemenea, la Centrul Antirabic se prezinta si pacienti care sunt in sisteme de vaccinare instituite de alte spitale din tara, in special din Bucuresti. „Acesti pacienti iti fac in continuare schema din stocurile noastre de vaccin”, a continuat Irina Dumitru, director de cercetare din cadrul Spitalului de Boli InfectioseConstanta.
Pana cand situatia se va remedia, medicii din cadrul Spitalului de Boli Infectioase trimit pacientii pentru vaccinare antitetanica la medicul de familie sau la Sectia de Urgente Chirurgicale.
Coralia Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu