marți, 16 octombrie 2012

Avalansa de internari la Spitalul de Boli Infectioase


http://observator.ro/1452/avalansa-de-internari-la-spitalul-de-boli-infectioase-1452.html


Avalansa de internari la Spitalul de Boli Infectioase

Avalansa de internari la Spitalul de Boli Infectioase
Spitalul de Boli InfectioaseConstanta se confrunta cu un numar extrem de mare de internari, prezentarile fiind atat pentru boli infectioase, cat si pentru alte patologii.
Numai saptamana aceasta au fost internate 187 persoane, majoritatea prezentand boli diareice acute.

In ultimele doua saptamani a crescut numarul de prezentari atat la camera de garda, cat si la celelalte sectii ale Spitalului de Boli Infectioase Constanta. La sfarsitul saptamanii trecute s-au prezentat la camera de garda 50 de persoane cu patologii specifice sezonului estival.
Insa saptamana aceasta poate fi considerata cea mai aglomerata, deoarece 187 pacienti au solicitat internare. Prezentarile au fost atat pentru boli infectioase, cat si pentru boli care nu apartin domeniului de activitate al Spitalului de Boli Infectioase. „Aici se incadreaza diferite intepaturi de insecte, cel mai mare numar fiind al pacientilor intepati de capuse si diferite specii de tantari. Pacientii s-au prezentat cu edeme alergice sau cu plagi suprainfectate, cu alergodermii, hipertensiuni arteriale, encefalopatii hipertensive si chiar cu crize hipertensive. Din fericire, nu s-au semnalat focare de toxinfectie alimentara”, a specificat purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Constanta, dr. Carmen Cernat.
De asemenea, dr. Carmen Cernat a adaugat faptul ca la camera de garda s-au prezentat si pacienti cu accidente vasculare cerebrale, colici biliare, inclusiv entorse, astm bronsic in criza. De asemenea, medicii de garda s-au confruntat cu un caz de hemoragie digestiva superioara exteriorizata prin melena.
Copiii sunt cei mai afectati de bolile sezonului
In aceasta saptamana au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase 187 pacienti, majoritatea semnaland boli diareice acute. In saptamana 23-29 iunie s-au prezentat la camera de garda 98 de pacienti cu boli diareice acute, 56 dintre acestia ramanand sub supraveghere medicala. Purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Constanta a declarat faptul ca cea mai afectata grupa de varsta este intre un an si patru ani, 24 dintre copii ramanand internati in sectia de Pediatrie.
In saptamana 30 iunie – 7 iulie a crescut spectaculos numarul de prezentari, de la 98 la 136 de prezentari cu boli diareice, cu un numar de 77 de internari. Copiii in varsta de 1-4 ani s-au prezentat in numar de 40, 30 ramanand sub supraveghere medicala.
Restul patologiilor cu care se confrunta in aceste zile Spitalul de Boli Infectioase sunt hepatite acute cronice, infectii cutanate multiple, cazuri de varicela la adulti care au necesitat internare, precum si trei cazuri de meningita. Din pacate, medicii spitalului s-au confruntat si cu un caz de febra butonoasa.
O alta problema cu care se confrunta de cateva saptamani Spitalul de Boli Infectioase este aglomeratia din sectia de Pediatrie, unde toate cele 70 de paturi sunt ocupate. Mai mult decat atat, conditiile din aceasta sectie nu sunt ideale pentru spitalizare, deoarece este aglomerat si extrem de cald, neexistand un sistem de ventilatie. Purtatorul de cuvant al institutiei spitalicesti a specificat ca un numar mare din acesti copii sunt veniti cu parintii la mare. Din cauza aglomeratiei si caldurii sufocante, medicii pediatri apeleaza la spitalizarea de zi, iar ulterior copiii sunt urmariti prin serviciile ambulatorii.
Coralia Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu