marți, 16 octombrie 2012

Copil zdrobit de o statuie in curtea Spitalului Judetean

http://observator.ro/1722/copil-zdrobit-de-o-statuie-in-curtea-spitalului-judetean-1722.html


Copil zdrobit de o statuie in curtea Spitalului Judetean

Copil zdrobit de o statuie in curtea Spitalului Judetean
Un copil in varsta de opt ani, aflat cu parintii in vizita la o ruda internata in una din sectiile Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, s-a transformat, din vizitator, in pacient. Micutul a ajuns de urgenta in sala de operatie, dupa ce o statuie din curtea unitatii sanitare i-a zdrobit piciorul. Baiatul a fost lasat nesupravegheat cateva minute de catre parinti, pe spatiul verde din curtea spitalului, asa ca si-a facut de lucru jucandu-se cu ce a gasit la indemana. A ochit una din cele cateva statui care se afla pe spatiul verde si a inceput sa traga si sa impinga de piatra grea de cateva zeci de kilograme. A pus atata interes in actiunea lui incat, la un moment dat, aceasta s-a desprins de pe platforma de beton pe care era fixata si a cazut peste el cu toata greutatea. Piciorul drept al copilului a fost prins sub piatra, asa ca micul nazdravan a inceput sa urle de durere. Cei cativa martori la incident i-au sarit in ajutor, i-au eliberat piciorul si l-au dus direct la Urgenta aflata la doi pasi. Vizitatorul transformat ad-hoc in pacient a fost consultat de medici, care au constatat o dubla fractura deschisa la gamba dreapta si l-au dus de urgenta in sala de operatii, pentru a-i pune oasele la loc.
Purtatorul de cuvant din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, dr. Florian Stoian, a declarat ca baiatul este internat in sectia de Chirurgie, cu o fractura la tibie si peroneu, fiind in afara oricarui pericol, dar ca va ramane cu piciorul in ghips restul vacantei. „Doresc sa fac un apel la parintii care vin in vizita la rude impreuna cu copiii sa nu-i lase nesupravegheati nici o clipa deoarece, intr-un moment de neatentie, se pot intampla astfel de cazuri nefericite”, a adaugat dr. Stoian.
Statuia cu pricina a fost donata de un artist local si se afla in curtea spitalului de mai bine de cinci ani.
Acest incident nefericit a adus insa in discutie si o alta ipoteza: statuia era bine asigurata pe platforma, sau micul nazdravan a avut atata forta incat a putut sa darame bolovanul fara probleme…¬?! Spitalul are vreo raspundere in cazul in care se petrece un astfel de eveniment, sau intreaga culpa este a parintilor, care nu l-au supravegheat atent…?!
Din punctul de vedere al politistilor este greu de spus daca exista vreun alt vinovat in aceasta poveste, deoarece copilul a fost lasat nesupravegheat si nu se poate proba daca piatra respectiva era bine fixata pe platforma, sau copilul a desprins-o cu usurinta pentru ca nu era suficient asigurata.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu