marți, 16 octombrie 2012

Claie peste gramada, la Clinica ORL

http://observator.ro/2127/claie-peste-gramada-la-clinica-orl-2127.html


Claie peste gramada, la Clinica ORL

Claie peste gramada, la Clinica ORL
Pacientii internati in aceasta sectie sunt ingramaditi in conditii jalnice, in numai optsprezece paturi.
Din fericire, peste cel mult o luna pacientii si medicii orelisti se vor muta in casa noua.
Clinica ORL din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta se confrunta cu lipsa spatiului corespunzator si cu aparatura veche si incompleta. Saloanele din Clinica ORL nu au mai fost vopsite de cel putin doi ani si au ferestre care nu se mai inchid deloc.
Seful Clinicii ORL, dr. Gheorghe Comsa, ne-a declarat faptul ca singurul aparat de aer conditionat din sectie se afla in sala de operatie, iar acesta a fost obtinut prin diverse sponsorizari. Astfel ca pacientii se lupta din greu sa reziste in caldura sufocanta din saloane. Mai mult decat atat, medicii orelisti sunt nemultumiti ca din cauza spatiului mult prea mic nu mai au sala de operatie in sectie. „Sala noastra de operatii se afla la etajul V. Din cauza acestei situatii, bolnavii trebuie coborati cu liftul, pentru a-i putea opera, iar apoi urcati inapoi, pe targa, si, tot cu liftul, dusi pana in salon. Este foarte incomod, dar nu avem ce face”, a afirmat dr. Comsa.
Din fericire, activitatea medicilor orelisti nu s-a suprapus pana acum cu cea a medicilor de la etajul V, unde se afla Clinica de Chirurgie, datorita faptului ca acestia isi fac singuri un grafic al interventiilor chirurgicale pe care le au de efectuat.
Insa problemele medicilor din aceasta clinica nu se opresc aici. Acestia au facut cu greu rost, acum un an, de o trusa de extractie a corpilor straini care, din pacate, nu este completa, si astfel sunt obligati sa lucreze cu microscoape vechi, de peste 30 de ani. De asemenea, medicii se plang de faptul ca le lipseste un aparat de anestezie, care este esential intr-o sala de operatie.
Bolnavii sunt cazati si pe canapeaua de pe holul clinicii
Din cauza faptul ca sectia detine doar 18 paturi, iar gradul de ocupare in acest moment a depasit cu mult pragul de 100%, bolnavul trebuie externat dupa operatie, sau cel mai tarziu a doua zi, fiind tratat apoi in ambulatoriu. Doar cazurile care necesita o ingrijire atenta si speciala raman internate mai mult timp in spital. Seful clinicii ne-a declarat ca se confrunta cu multe cazuri in care doi pacienti sunt nevoiti sa imparta acelasi pat, si au fost chiar si cazuri in care bolnavii erau cazati pe o canapea de pe holul clinicii.
O veste buna este faptul ca, peste maximum o luna, pacientii si medicii orelisti se vor muta in casa noua, iar pacientii n-o sa mai fie ingramaditi claie peste gramada, in conditii jalnice. Astfel ca in saloanele renovate de la etajul 9 vor fi spitalizati pacientii cu afectiuni ORL, iar in locul lor, etajul 6 al spitalului va fi ocupat de Obstetrica-Ginecologie. Sala de operatii, care va fi data in folosinta in cel mult o luna, este dotata cu aparatura performanta: lampa scialitica, aparatura de anestezie, terapie intensiva si sistem de ventilatie. „Am refuzat, pana acum, sa iau in primire sectia, din cauza faptului ca, in cazul unei interventii chirurgicale, bolnavii ar fi trebuit sa fie coborati cu liftul trei etaje”, ne-a explicat seful Clinicii ORL din cadrulSpitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu