miercuri, 17 octombrie 2012

“Bune practici in ingrijirea tinerilor HIV pozitivi”, la Constanta


“Bune practici in ingrijirea tinerilor HIV pozitivi”, la Constanta

Incepand de astazi si pana pe 4 septembrie se va desfasura, la Constanta, prima editie a Scolii Internationale cu tema „Bune practici in ingrijirea tinerilor HIV pozitivi“. Acest eveniment este organizat cu sprijinul Centrului Clinic de Excelenta HIV Constanta, printr-un parteneriat intre Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta si Fundatia Baylor Marea Neagra, Texas Children’s Hospital si Abbott Fund.
Scoala Internationala va avea loc in sala de conferinte a Hotelului Ibis si se adreseaza medicilor si asistentelor, psihologilor, tuturor celor implicati in ingrijirea pacientilor infectati cu HIV. Evenimentul stiintific are loc sub egida Universitatii „Ovidius“, iar comunicarile si atelierele vor fi sustinute de lectori din Romania, Franta, Anglia si SUA, dintre care ii amintim pe prof. Adrian Streinu Cercel, prof. Dan Duiculescu, prof. Sorin Rugina, prof. Mark W. Kline.
Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta, dr. Carmen Cernat, ne-a declarat ca „acest eveniment este rezultatul unui parteneriat durabil intre Baylor College of Medicine, reprezentata in Romania de Fundatia Baylor Marea Neagra, si profesionistii HIV din Constanta”.
Temele abordate in cadrul celor patru zile ale Scolii Internationale vor viza orientarea actuala in optimizarea ingrijirii pacientilor HIV, prevenirea transmiterii materno-fetale si monitorizarea nou-nascutului, testarea HIV, standardele de ingrijire la Centrul de Excelenta din Romania, tendinte viitoare in terapia HIV, terapia injectabila, diagnosticarea precoce a cancerului la pacientii cu HIV, prevenirea si managementul infectiilor oportuniste, aspecte psihosociale asociate infectiei HIV, strategii si tendinte actuale in consilierea copiilor cu HIV pozitiv si a familiilor acestora etc.
Potrivit Ministerului Sanatatii Publice si Comisiei pentru Monitorizarea si Evaluarea Infectiei HIV/SIDA din Romania, in tara noastra exista 9.500 persoane cu HIV/SIDA, in majoritate, tineri.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu