miercuri, 17 octombrie 2012

Super-maternitatea din Mangalia


Super-maternitatea din Mangalia

Super-maternitatea din Mangalia
Sectia este dotata cu aparatura si echipamente moderne.
Salile de nastere si sectia de neonatologie au fost renovate integral.
In ultimele trei luni, cinci copii au fost parasiti inca de la nastere si lasati in grija asistentelor.
Maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Mangaliaeste dotata cu aparatura si echipamente medicale de ultima generatie, calitatea serviciilor oferite tinerelor mamici imbunatatindu-se considerabil, iar  viata bebelusilor nu mai este in pericol din cauza vechimii aparaturii medicale.
De asemenea, conducerea institutiei spitalicesti a achizitionat, din bani proprii, un aparat de anestezie pentru maternitate. Aparatul a fost deja instalat in sala de operatii, fiind unul dintre cele mai performante de pe piata cu specific medical. Asistentele povestesc ca bebelusii sunt cantariti de trei ori pe zi, pentru a se stabili daca au luat sau nu in greutate. De asemenea, sala unde mamicile alapteaza a fost renovata si dotata cu masa speciala de schimbat scutece.
Sectia este dotata cu o bucatarie utilata modern, cu aparat de sterilizare pentru biberoane, unde mamicile pot pregati in conditii optime hrana bebelusii hraniti artificial.
„Recomand cu caldura aceasta maternitate, deoarece curatenia este maxima, mobilierul este nou si personalul, amabil. Eu am nascut prin cezariana, cu dr. Niculescu, directorul spitalului, si sunt foarte multumita. Nimeni nu sufla in fata dansului, cadrele medicale sunt amabile, bebelusii sunt bine ingrijiti dupa nastere, pentru ca au un medic neonatolog excelent, dar ceea ce merita cel mai mult este curatenia”, ne-a povestit o tanara mamica.
Aspectul hotelier, cel mai important
Mai mult decat atat, salile de nastere si sectia de neonatologie au fost renovate la standarde europene, iar sectia de terapia intensiva a fost dotata cu sistem de ventilatie modern. Clinica de Obstetrica-Ginecologie, aflata in Pavilionul A, are in folosinta cinci saloane si doua rezerve. Seful clinicii si, totodata, directorul institutiei spitalicesti, dr. Ion Niculescu, ne-a declarat ca mamicile au posibilitatea sa stea impreuna cu copiii, sectia punandu-le la dispozitie paturi langa micuti. „Cel mai important intr-un spital este aspectul hotelier, iar noi am incercat, pe cat posibil, sa imbunatatim conditiile pentru ca pacientii sa fie multumiti”, ne-a explicat seful clinicii.
Albinuta, comoara asistentelor
Tot in Pavilionul A se afla si Clinica de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Mangalia. Aceasta are doua saloane si doua rezerve speciale pentru copiii care au probleme deosebite, dotate cu paturi moderne si complexe din punct de vedere al comenzilor. Astfel, micii pacienti au posibilitatea sa isi regleze singuri pozitia, manevrarea putandu-se face atat de catre acestia, cat si de cadrele medicale.
Copiii internati in aceasta sectie au un loc unde se pot juca in voie si, mai mult decat atat, pot uita de dureri, copilaria lor fiind frumoasa in continuare. Doi dintre micii pacienti ai sectiei, Andrei  si Ionut, prefera sa se joace toata ziua intr-un castel plin de jucarii, imaginandu-si ca sunt doi regi in cautare de comori.
Asistentele si cadrele medicale au, de asemenea, si rolul de parinte, acestea avand grija de cinci copii parasiti inca de la nastere. Cel mai micut dintre bebelusii parasiti este o fetita de numai doua saptamani, alintata de asistente Albinuta, deoarece este foarte vioaie si da tot timpul din picioruse. „Acest copil nevinovat este comoara noastra”, ne-a spus  o asistenta.
In afara de Albinuta, asistentele mai au in ocrotire inca trei copilasi de o luna si unul de trei luni. „Am luat legatura cu cei de la Directia Pentru Protectia Copilului si s-au facut deja formalitatile pentru a-i da la un centru de plasament, dar ne-am atasat foarte mult de acesti copilasi si ne este foarte greu sa ne despartim de ei”, ne-a povestit, cu ochii in lacrimi, seful Clinicii de Pediatrie, dr. Mariana Florea.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu