marți, 16 octombrie 2012

Verificari la toate farmaciile si firmele de distributie din tara

http://observator.ro/1885/verificari-la-toate-farmaciile-si-firmele-de-distributie-din-tara-1885.html


Verificari la toate farmaciile si firmele de distributie din tara

Ieri, in cadrul unei videoconferinte, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca autoritatile sanitare locale vor verifica daca farmaciile si firmele au stocuri de medicamente pentru o luna, asa cum legea prevede, de altfel.
Criticile si nemultumirile inregistrate in randul medicilor si farmacistilor care au anuntat zilele trecute ca au ramas fara anumite produse l-au determinat pe ministrul Sanatatii sa ceara verificari si sa ia masuri de control.
„Oponentii noii liste de medicamente compensate sunt principalii responsabili pentru orice disfunctie aparuta in tratamentul bolnavilor”, a declarat Nicolaescu. De asemenea, ministrul a solicitat autoritatilor de sanatate publica judetene sa prezinte pana pe 23 iulie situatia exacta cu numarul de retete compensate prescrise intre 15 si 20 iulie, de catre toti medicii prescriptori din judet. Aceeasi solicitare a fost facuta si in cazul farmacistilor, deoarece oficialul crede ca farmacistii sunt cei care saboteaza bolnavii. Ministrul a mentionat ca farmaciile sunt obligate prin lege sa aiba un stoc de medicamente pe o perioada de 30 de zile.
Ministrul Sanatatii este de parere ca tot ce se spune pe tema asa-zisei crize de medicamente este o minciuna si o lupta a celor care nu se mai satura sa lucreze ocult si vor in continuare sa fenteze sistemul sanitar. „Imi doresc sa demonstrez cu fapte si cu documente acest lucru”, a conchis Nicolaescu in cadrul videoconferintei de ieri, la care jurnalistii constanteni nu au avut acces, din motive nestiute de nimeni.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu