marți, 16 octombrie 2012

Proiect pentru prevenirea consumului de droguri si alcool

http://observator.ro/2207/proiect-pentru-prevenirea-consumului-de-droguri-si-alcool-2207.html


Proiect pentru prevenirea consumului de droguri si alcool

Sunteti bunic sau bunica, sau aveti grija permanent de unul sau mai multi dintre nepotii dumneavoastra? Sunteti ingrijorat ca poate ei vor decide sa foloseasca droguri si alcool in viitor? Doriti sa impartasiti experienta dumneavoastra si altor persoane aflate in aceeasi situatie?
Fundatia de consultanta si Servicii Sociale pentru Copii si Familii dezvolta, in parteneriat cu sapte tari europene, un proiect sub coordonarea MENTOR UK, care isi propune sa contribuie la constientizarea vulnerabilitatii copiilor care nu cresc alaturi de parintii lor biologici. De asemenea, organizatorii proiectului au ca obiectiv sa extinda posibilitatile de protejare a copiilor de efectele negative ale consumului de alcool si droguri, sa creeze instrumente de lucru pentru profesionistii din domeniu si sa identifice nevoile ingrijitorilor si solutii concrete care se potrivesc fiecarui caz in parte.
Fundatia va poate ajuta invatandu-va cum sa va fie mai usor in misiunea pe care o aveti de indeplinit si cum sa protejati copiii pe care ii ingrijiti de efectele devastatoare ale consumului de droguri si alcool.
Un numar tot mai mare de adolescenti consuma alcool sau alte substante toxice, cu toate ca acest lucru este ilegal si periculos.
Unii adolescenti incearca alcoolul sau substantele toxice doar ocazional, dar chiar si acest comportament poate fi considerat periculos, deoarece poate duce la dependenta si la problemele secundare acesteia (consecinte ilegale, performante scolare slabe, pierderea prietenilor din anturaj – izolare sociala si, nu in ultimul rand, probleme familiale).
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu