miercuri, 17 octombrie 2012

Noua Urgenta a ajuns la nivelul zero


Noua Urgenta a ajuns la nivelul zero

Noua Unitate de Primire Urgente din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta va cuprinde trei sectoare, si anume sectorul de urgente minore, de urgente majore si de trauma, pacientii fiind impartiti in functie de afectiunile de care sufera, pentru a fi consultati. „In momentul de fata, constructia noii Urgente a ajuns la suprafata, mai exact, la nivelul zero. Fundatia a fost terminata si acum se va incepe constructia stalpilor de rezistenta”, ne-a declarat Florentin Streinu, directorul administrativ al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.
Acesta este de parere ca vechea constructie nu mai face fata de mult numarului mare de solicitari, mai ales ca in acest moment conducerea se confrunta la Urgenta cu un deficit de cadre medicale.
Potrivit directorului medical al institutiei sanitare, dr. Bogdan Campineanu, constructia se va termina la sfarsitul acestui an si va respecta toate normele Uniunii Europene. De asemenea, planul constructiei Unitatii de Primire Urgenta cuprinde un compartiment de reanimare dotat cu aparatura ultramoderna, un laborator de efectuare a analizelor in regim de urgenta si un compartiment pentru acordarea in regim de urgenta a urmatoarelor investigatii: radiologie, ecografie generala, endoscopie, tomografie computerizata. „In compartimentul de reanimare se vor interna pacientii cu afectiuni neurochirurgicale, in soc, dupa un traumatism rutier etc.”, a adaugat directorul administrativ al unitatii spitalicesti.
Coralia POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu