luni, 15 octombrie 2012

Austriacul Felix Baumgartner a realizat duminică 14 octombrie 2012 un record mondial, sărind din cosmos.




Felix Baumgartner a realizat duminică un salt în cădere liberă din stratosferă, de la altitudinea record de circa 39.000 metri deasupra statului american New Mexico.
Saltul austriacului fiind un record mondial în materie de salt cu parașuta de la o asemenea înălțime.

Felix Baumgartner a urcat până la altitudinea de 37.000 de metri cu un balon cu heliu, închis într-o capsulă.
Paraşutistul a sărit din capsulă purtând un costum presurizat și o mască de oxigen, reușind să aterizeze fără probleme, pe pământ, în jurul orei 21.00, ora României.
De la acea altitudine, dată fiind atmosfera rarefiată, la 40 de secunde de la salt, Felix Baumgartner a atins în cădere viteza de 1.110 kilometri pe oră.
Cu acest salt, Felix Baumgartner vrea să devină primul om care depăşeşte viteza sunetului fără a se afla într-un aparat de zbor.
Felix Baumgartner s-a născut pe 20 aprilie 1969 în oraşul austriac Salzburg şi, de copil, a visat să piloteze elicoptere şi să sară cu paraşuta.
El a efectuat primul salt la vârsta de 16 ani, înainte de a se înrola în armata austriacă şi şi-a perfecţionat calităţile în cadrul forţelor speciale.

Cele mai spectaculoase sărituri ale sale sunt acelea de pe cele mai înalte turnuri ale lumii – Petronas Tower din Kuala Lumpur, Malaezia (1999) şi de pe turnul din Taipei, Taiwan (2004).









sursa : exclusivNews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu